Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, την 46η, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:00.
  • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 από τις 9:00 έως τις 13:30.
  • Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 από τις 14:00 έως τις 19:00.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας έχει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας 213-20.31.940. Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Παράλληλα, με την αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση του κοινού, καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών σε όσους αιμοδότες επιθυμούν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυϊατρείο σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet