Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου από τις 27/9
Κοινωνία

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Αμαρουσίου από τις 27/9

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 14:00 μέχρι τις 19:30.
  • Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 09:00 μέχρι τις 13:30.
  • Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 14:00 μέχρι τις 19:30.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας 213 2031940.   

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Η συμμετοχή μας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, δίνοντας λίγο από τον χρόνο μας, προσφέρουμε την ελπίδα και τη ζωή στον συνάνθρωπό μας. Με τη συμμετοχή μας κρατούμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας “ζωντανή” και πλήρως εμπλουτισμένη με το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet