Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας 7 με 9 Ιουνίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας 7 με 9 Ιουνίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 37η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση», επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 14:00-19:30.
  • Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 9:00-13:30.
  • Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, κατά τις ώρες 14:00-19:30.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940, σημειώνει η δημοτική αρχή.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει πρόσκληση σε όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 

»Η συμμετοχή όλων και του καθενός χωριστά είναι σημαντική. Δίνουμε λίγο από τον χρόνο μας, χαρίζουμε λίγο από το αίμα μας, προσφέρουμε την ελπίδα και τη ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας.

»Με τη συμμετοχή μας κρατούμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας “ζωντανή” και πλήρως εμπλουτισμένη με το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής».

Οι εθελοντές αιμοδότες καλούνται κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet