Χωρίς φωτοτυπικό χαρτί έχει μείνει το 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Χωρίς φωτοτυπικό χαρτί έχει μείνει το 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου

Χωρίς φωτοτυπικό χαρτί έχει μείνει από το τέλος Νοεμβρίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, όπως καταγγέλλει ο δάσκαλος του σχολείου και πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης. Το αποτέλεσμα είναι, όπως σημειώνει ο ίδιος, το φωτοτυπικό μηχάνημα της σχολικής μονάδας να λειτουργεί είτε με δωρεές χαρτιού από τους γονείς, είτε με αγορές που γίνονται με επιβάρυνση των εκπαιδευτικών.

Το σχολείο έχει απευθυνθεί εγγράφως, όπως υποστηρίζει ο κ. Πολυχρονιάδης, στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει κάποια απάντηση. Η πληροφόρηση που υπάρχει από τη συγκεκριμένη πλευρά είναι ότι η έλλειψη χαρτιού οφείλεται στην καθυστέρηση προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού, η οποία και τοποθετείται χρονικά τον Ιανουάριο του 2024.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Πολυχρονιάδη:

«Από το τέλος του Νοεμβρίου του 2023 το χαρτί του φωτοτυπικού έχει τελειώσει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και να αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να περικόπτουν αριθμό εργασιών και λειτουργιών προς τους μαθητές τους εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού.

Η δικαιολογία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου είναι ότι η έλλειψη χαρτιού οφείλεται στην καθυστέρηση της προκήρυξης νέου διαγωνισμού για την προμήθεια χαρτιού από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή για τις σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς της, η οποία τοποθετείται να γίνει τον Ιανουάριο του 2024.

Ως τότε, παρά το γεγονός ότι η σχολική μονάδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου απευθύνθηκε εγγράφως στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου ζητώντας την αποστολή – εφοδιασμό του σχολείου με 15 κούτες χαρτί φωτοτυπικού ουδεμία απάντηση έλαβε ούτε φυσικά το απαραίτητο χαρτί, το σχολείο στερείται χαρτιού για το φωτοτυπικό του μηχάνημα.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου αναγκάζεται να λειτουργεί το φωτοτυπικό του μηχάνημα με δωρεές χαρτιού από τους γονείς ή ακόμα χειρότερα πληρώνοντας το χαρτί από την τσέπη τους οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, το οποίο είναι το κεντρικότερο και αρχαιότερο σχολείο του Δήμου Αμαρουσίου.

Είναι ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη η μη αποστολή χαρτιού φωτοτυπικού στο 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει άμεσα να ανταποκριθεί στο αίτημα της σχολικής μονάδας.

Άλλωστε οι κρατικές επιχορηγήσεις για την λειτουργία των σχολείων έρχονται απρόσκοπτα προς τον Δήμο Αμαρουσίου και οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν αγόγγυστα, γιατί να πρέπει άραγε να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα από την τσέπη τους για την λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων και για τα αναλώσιμα είδη που αυτά χρειάζονται;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet