Όλοι Μαζί για το Μαρούσι: Κατώτερος των απαιτήσεων για την Κοινωνική Πολιτική ο προϋπολογισμός ΟΚΟΙΠΑΔΑ
Κοινωνία

Όλοι Μαζί για το Μαρούσι: Κατώτερος των απαιτήσεων για την Κοινωνική Πολιτική ο προϋπολογισμός ΟΚΟΙΠΑΔΑ

«Κατώτερος των απαιτήσεων για την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Αμαρουσίου» είναι ο προϋπολογισμός του ΟΚΟΙΠΑΔΑ για το έτος 2019 όπως τονίζει η δημοτική παράταξη Όλοι Μαζί για το Μαρούσι.

Η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Προϋπολογισμός ΟΚΟΙΠΑΔΑ 2019 – Κατώτερος των απαιτήσεων για την Κοινωνική Πολιτική, με σπατάλες προς όφελος των ημετέρων

Στον προϋπολογισμό για το 2019 του νομικού προσώπου «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου» (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) παρατηρούμε αύξηση των εσόδων του από 4,8 εκατ. ευρώ σε 5,15 εκατ. ευρώ.

Οπωσδήποτε το ανωτέρω στοιχείο χαρακτηρίζεται θετικό όπως μάλιστα θετική είναι και η προϋπολογιζόμενη αύξηση της επιχορήγησης του δήμου προς το νομικό πρόσωπο από 1,8 εκατ. ευρώ σε 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στα θετικά του προϋπολογισμού είναι οι αυξήσεις στις αποδοχές των μονίμων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των προγραμμάτων «εναρμόνισης» και «Βοήθεια στο Σπίτι» που οφείλεται στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Όμως δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην προβλεπόμενη αύξηση του ήδη πολύ μεγάλου χρηματικού υπολοίπου από 1 εκατ. ευρώ το 2018 σε 1,15 εκατ. ευρώ το 2019 η οποία μας προβληματίζει για το εάν το παραπάνω υπόλοιπο είναι πραγματικό ή λογιστικό.

Το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο έχει ως σκοπό την κοινωνική πολιτική και κατά συνέπεια οφείλει να μη λειτουργεί ως εταιρεία, παράγοντας και διαιωνίζοντας χρηματικά υπόλοιπα, αλλά να επενδύει αυτά τα χρήματα σε υπηρεσίες και νέες δομές παράγοντας κοινωνική πολιτική προς όφελος των δημοτών.

Ένα δεύτερο σημείο διαρκούς διαφωνίας μας είναι η πολιτική των τροφείων που ακολουθεί η διοίκηση.

Μπορεί να προσμετρείται στα θετικά η μείωση των τροφείων απέχει όμως αρκετά ακόμα από τη δική μας πάγια θέση που είναι η πλήρης απαλλαγή για τους γονείς με οικογενειακά εισοδήματα μικρότερα των 20.000 ευρώ.

Εάν δε υπολογίσουμε και την αύξηση των εσόδων από τα voucher του προγράμματος «εναρμόνισης» που προέκυψαν και από τη λειτουργία δύο ακόμα βρεφικών τμημάτων λόγω της σχετικής χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) η πρότασή μας είναι απόλυτα εφικτή.

Κλείνοντας το κεφάλαιο των εσόδων καταθέτουμε για άλλη μία φορά τη διαφωνία μας σχετικά με τη μη αναγραφή μέρος από το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ, που χρωστά η δημοτική επιχείρηση «ΑΘΜΟΝΟΝ» στο νομικό πρόσωπο ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Στον τομέα των προϋπολογιζόμενων εξόδων για το 2019 παρατηρούμε αρκετούς κωδικούς που παραπέμπουν σε απ΄ ευθείας αναθέσεις (προφανώς σε ημέτερους).

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Α. Αποτύπωση οικονομικών δεδομένων και εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος: 24.800 ευρώ

Β. Υπηρεσίες φύλαξης κτηρίων: 14.151 ευρώ

Γ. Υπηρεσίες εναρμόνισης με τον GDPR: 24.800 ευρώ

Δ. Υπηρεσίες καθαριότητας: 9.207 ευρώ + 24.800 ευρώ

Ε. Υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων: 13.000 ευρώ

Θέση μας είναι πως οι παραπάνω υπηρεσίες μπορούν να  παραχθούν είτε από τους υπαλλήλους του νομικού προσώπου είτε από υπαλλήλους του Δήμου.

Επίσης, αναγκαίες εργασίες για επισκευές και συντηρήσεις των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες του νομικού προσώπου (παιδικοί σταθμοί και ΚΑΠΗ), συνολικού ύψους 72.000 ευρώ διαχωρίζονται σε τρεις κωδικούς προκειμένου τα επιμέρους ποσά να μην ξεπερνούν τα 24.800 € που σύμφωνα με το νόμο είναι το ανώτερο ποσό που μπορεί να διατεθεί με απ΄ ευθείας ανάθεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet