1η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

1η Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου

Την Πέμπτη 27 Μαϊου 2021, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, έλαβε χώρα η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ), όπως αυτή προέκυψε βάσει των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ο συντονισμός και η διεξαγωγή της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της αντιδημάρχου Εξυπηρέτησης του Πολίτη και αρμόδιας επί θεμάτων Ισότητας των Φύλων, Ελένης Λέκκα, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Σμυρνή.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, όπου μεταξύ άλλων τονίστηκε:  «Η σύσταση της Επιτροπής Ισότητας γι’ αυτή τη δημοτική αρχή, αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά για τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Η επιτροπή Ισότητας σκοπό έχει να αναδείξει τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά της πόλης που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, μέσα από την πολυσύνθετη υπόστασή τους στην τοπική κοινωνία. Επιθυμούμε με τη δική μας στρατηγική να εμπνεύσουμε και άλλους Δήμους και να γίνουμε το case study των καλών πρακτικών όσο αφορά στην ισότητα των φύλων».

Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Ελένη Λέκκα, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για όσα πράττει για την ισότητα των φύλων μέσα από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσίασε τον σκοπό και τις δράσεις της Επιτροπής στα παρευρισκόμενα μέλη, σημειώνοντας:

«Θα προωθήσουμε την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ενδυναμώνοντας τον ρόλο τους. Θα είμαστε παρόντες στη μάχη για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, με έμπρακτες δράσεις προστασίας των θυμάτων. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε με τις Μαρουσιώτισες σε όλες τις γειτονιές, να καταγράψουμε τους προβληματισμούς τους και να αλληλοεπιδράσουμε, προκειμένου να προωθήσουμε τις κατάλληλες λύσεις για όσα τις απασχολούν».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής χαιρέτησε την 1η συνεδρίαση της Επιτροπής και αναφέρθηκε στη σημαντικότητά της και στη στήριξη που παρέχει ο ίδιος και το στελεχιακό δυναμικό του γραφείου του Δ.Σ., δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των εργασιών της Επιτροπής συχνά θα αποτελούν εισηγήσεις για πολιτικές αποφάσεις του Δ.Σ. του Δήμου.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής (Αικ. Ιωάννου, Σ. Μαρτίνη, Ε. Γιαννάκου, Μ. Χατζηαρσενίου, Κ. Σκιντζού, Α. Τσουκαλά, Π. Μπουλουγούρης, Σ. Κουμπούλη) είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και μιλήσουν για τον ρόλο τον δικό τους, αλλά και του θεσμού, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα αυτού του θεσμού.

Η επόμενη συνεδρίαση θα οριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού παραχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις δράσεις των μελών της και σύμφωνα με τις προτεινόμενες ενέργειες από την πλευρά της αρμόδιας αντιδημάρχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet