100 χρόνια Προσκοπισμού στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

100 χρόνια Προσκοπισμού στο Μαρούσι

Τις επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2015 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων Προσκοπισμού στο Μαρούσι, παρουσίασαν οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μελών και φίλων του προσκοπικού κινήματος σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει υπό την αιγίδα του το σύνολο των επετειακών εκδηλώσεων των Προσκόπων Αμαρουσίου, αναγνωρίζοντας την πολυετή και σταθερή εθελοντική προσφορά τους στη νεολαία, καθώς και τη σταθερή και πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με όλα τα προσκοπικά συστήματα της πόλης.

Εκδήλωση για τα 100 Προσκοπισμού στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Στον θερμό χαιρετισμό του, ο δήμαρχος, αναφερόμενος στον σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει το κίνημα του προσκοπισμού στη νεολαία της πόλης, υπογράμμισε ότι «οι εκδηλώσεις αυτές έχουν στόχο να θυμίσουν στους μεγαλύτερους σημαντικές στιγμές του προσκοπισμού από το 1915 έως σήμερα, να μεταφέρουν στις νεότερες γενιές τις αξίες και τα ιδανικά του κινήματος, αλλά και να προσφέρουν την ευκαιρία να αποδοθεί φόρος τιμής στους παλαιούς προσκόπους που έχουν υπηρετήσει το κίνημα με προσήλωση και συνέπεια».

Για τον Δήμο μας -σημείωσε- «φορείς όπως οι Πρόσκοποι είναι πολύτιμοι εταίροι. Δίνοντας το παρών σε κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια περιβαλλοντικής, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς, με το παράδειγμα τους αποτελούν δύναμη κινητοποίησης για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Ως διοίκηση βρισκόμαστε στο πλευρό της προσκοπικής οικογένειας και το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του εθελοντικού κινήματος στην πόλη μας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας είναι πολύτιμη και ιδιαίτερα εποικοδομητική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ. Γ. Πατούλης, κλείνοντας τον χαιρετισμό απηύθυνε ένα «θερμό ευχαριστώ» προς το προσκοπικό κίνημα για την προσφορά τους και κάλεσε όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις των προσκόπων, τιμώντας το έργο τους, αλλά και ενθαρρύνοντας τη συνέχιση των προσπαθειών τους στο παρόν και στο μέλλον.

Παρέλαση προσκόπων στο Μαρούσι

Εκ μέρους των Προσκόπων Αμαρουσίου, οι αρχηγοί του 1ου Συστήματος Νίκος Κακογιάννης, του 2ου Συστήματος Γιάννης Γεωργόπουλος και του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αλέξανδρος Μπόττας παρουσίασαν τις σημαντικότερες δράσεις του προσκοπισμού στο Μαρούσι, ο οποίος είναι από τους πιο παλαιούς φορείς της πόλης. «Χιλιάδες παιδιά” όπως υπογράμμισαν “έχουν γαλουχηθεί με τις αρχές του από το 1915 έως σήμερα, που συνεχίζει να διατηρεί ακμαία την παρουσία του και να βρίσκεται σταθερά κοντά σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Σήμερα μέσα από τα προσκοπικά συστήματα περισσότερα από 150 παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, διδάσκονται τις αρχές της εθελοντικής προσφοράς και μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις δίνουν σε όλους το παράδειγμα της ενεργούς συμμετοχής και της προσφοράς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμιος Τσίγκας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης. Παρέστησαν επίσης ο τοπικός έφορος Αμαρουσίου Νικόλαος Μπόγδανος και εκ μέρους της Κεντρικής Διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οι κ.κ. Μιχαήλ Κατωπόδης και Κώστας Χατζάτογλου.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΣΕΟ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet