Παρουσία του Γ. Πατούλη γιορτάστηκαν τα 3.000 χρόνια ποντιακής ιστορίας
Κοινωνία

Παρουσία του Γ. Πατούλη γιορτάστηκαν τα 3.000 χρόνια ποντιακής ιστορίας

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Πόντος – 3.000 χρόνια ιστορίας», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με την υποστήριξη του Δήμου, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή τη μακραίωνη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και την πλούσια πολιτιστική και λαογραφική παράδοση, ώστε, όπως ανέφερε, «να μεταλαμπαδευτεί στις νεότερες γενιές», ενώ παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξή του στο αξιέπαινο έργο του συλλόγου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Κοσμίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς και, όπως σημειώνεται σε νακοίνωση του Δήμου, για το γεγονός ότι βρίσκονται στο πλευρό του Συλλόγου στηρίζοντας την προσπάθειά του.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου απόλαυσαν ένα εξαιρετικό ποντιακό γλέντι, συντροφιά με τους καλλιτέχνες Δημήτρη Καρασαββίδη και το επιτελείο του και τον Γιώργο Παπαδόπουλο με τους «Εταίρους του Πόντου», ενώ χορευτικά τη βραδιά διάνθισαν τα τμήματα χορού του Συλλόγου «Νίκος Καπετανίδης» και του Ελληνικού Σωματείου Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για τη σημαντική προσφορά τους στα ποντιακά δρώμενα βραβεύτηκαν ο καλλιτέχνης Δημήτρης Καρασαββίδης και το Ελληνικό Σωματείο «οι Μωμόγεροι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλαος Πέππας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet