Καταδικάζει τον «σφαγιασμό» των συλλογικών συμβάσεων το ΣΕΔΑΜ
Κοινωνία

Καταδικάζει τον «σφαγιασμό» των συλλογικών συμβάσεων το ΣΕΔΑΜ

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και με ομόφωνη απόφασή του συνυπογράφει το κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που αφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις.

Το Σωματείο καλεί όλα τα αντίστοιχα όργανα εργαζομένων σε δήμους να συνεδριάσουν με θέμα τις συλλογικές συμβάσεις, Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνεται:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εκπρόσωπων του μεγάλου κεφαλαίου, μετά την καρατόμηση του ασφαλιστικού, ετοιμάζεται να φέρει για σφαγιασμό και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς «αριστεράς», για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι επιλέχτηκε από τις δυνάμεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να κάνει τη βρώμικη δουλειά που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι, μέχρι και σήμερα έχουν χάσει πάνω από το 50% του μισθού τους και βέβαια σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζουμε και τις αυξήσεις στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία.

Μπροστά στην καταιγιστική επίθεση της συγκυβέρνησης και των επιτελείων της, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από τη δική τους αντεπίθεση. Αρκετά ματώσαμε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πει  την τελευταία τους κουβέντα. Τώρα ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης, με σχέδιο και οργάνωση στα σωματεία μας, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε τη νέα λεηλασία, αλλά και για όλα αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. 

Καλούμε όλα τα σωματεία των Δήμων να κουβεντιάσουν για την αναγκαιότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet