Αθλητικές επιδείξεις – δράσεις κοινωνικού & ιατρικού χαρακτήρα στο Μαρούσι
Αθλητισμός

Αθλητικές επιδείξεις – δράσεις κοινωνικού & ιατρικού χαρακτήρα στο Μαρούσι

Για πρώτη φορά στον Δήμο Αμαρουσίου η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου με την ΚΕΔΑ και το Αυτοτελές Γραφείο Δήμαρχου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργανώνουν αθλητικές επιδείξεις με κοινωνικό και ιατρικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αθλητικού προγράμματος BEACTIVE.

Είναι η πρώτη φορά που θα λάβουν μέρος στις αθλητικές επιδείξεις αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσού Κουνγκ Φου και Σύλλογοι του Λεκανοπέδιου Αττικής, οι οποίοι θα προβάλλουν τις μορφές του Γουσού Κουνγκ Φού, ενώ θα παρουσιαστεί και ο χορός του λιονταριού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής κουλτούρας και πολιτισμού.

Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού και τον σημαντικό ρόλο της άθλησης, και θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, από τις 12:00 έως τις 14:00, στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση αυτή στηρίζει η εταιρεία coco mat, η οποία με την ανθρωπιστική της δράση στηρίζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, δημιουργώντας μονό για αυτές τα «Μαξιλαράκια της Καρδίας» τα όποια προφέρουν σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα μαστού σε Ελλάδα και εξωτερικό τα οποία και πρόκειται να μοιραστούν στην εκδήλωση.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενες στη δράση αυτή τόνισε ότι, «αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα αυτή η εκδήλωση καθώς το αρχαίο ελληνικό ρητό “νους υγιής εν σώματι υγιεί” μαρτυρεί ότι ήδη από την αρχαιότητα είχε γίνει κατανοητό η συσχέτιση  μεταξύ της σωματικής και πνευματικής ευεξίας. Σήμερα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η άθληση αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ότι η σωματική άσκηση  σχετίζεται με τη ψυχική υγεία. Η άθληση ενισχύει την αυτοπειθαρχία, ενισχύει την ικανότητα αντοχής, είναι ο πιο υγιής τρόπος εκτόνωσης, προάγει την αυτοεκτίμηση ενώ η σωστή ενημέρωση για θέματα υγείας  αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου».

Ο Δήμος Αμαρουσίου προσκαλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓΣΚΦ και της ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου) και να δώσουν το «παρών» σε αυτό το κάλεσμα σεβασμού και ευγενικής άμιλλας.

Υποστηρικτής: Πανελλήνιος Σύλλογος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet