Η Μ. Διακολιού για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Νίκου Καπετανίδη
Κοινωνία

Η Μ. Διακολιού για την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του Νίκου Καπετανίδη

Με αφορμή συζήτηση που διεξήχθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την έγκριση ή μη χωροθέτησης θέσης μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη του εθνομάρτυρα του ποντιακού ελληνισμού Νίκου Καπετανίδη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού δηλώνει σύμφωνη με την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του, αλλά υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

Ο Νίκος Καπετανίδης, δημοσιογράφος, εκδότης και διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών της Τραπεζούντας, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εθνομάρτυρες του ποντιακού ελληνισμού.

Εξέδωσε, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα «Εποχή». Μέσα  από τις στήλες της, επέκρινε την τουρκική θηριωδία εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, ενώ με παρρησία και αγωνιστικότητα υπερασπίστηκε μέσα από τη γραφίδα του όσο κανείς άλλος την ανεξαρτησία του Πόντου και την ένωσή του με την Ελλάδα.

Αρνήθηκε να συμμορφωθεί στη λογοκρισία που επέβαλε διά της βίας η τουρκική κατοχή και απαγχονίστηκε με απόφαση του τουρκικού κατεστημένου, αναφωνώντας «Ζήτω η Ελλάς!».

Αξίζει να τον τιμήσουμε με ένα μνημείο.

Όμως, ειρήσθω εν παρόδω, θα πρέπει να θυμίσω ότι ακόμη εκκρεμεί η ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης. Η τιμή στους ήρωές μας, δεν πρέπει να έχει χρώμα, ούτε απόχρωση. Είναι ιστορικό μας καθήκον. Άλλωστε, οι χώρες που δεν τιμούν τους νεκρούς τους, αποστερούνται από το μέλλον τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet