Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Κοινωνία

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ειδικές Ανάγκες στο ΜαρούσιΣτο σημαντικό αυτό αφιέρωμα με τίτλο «Break The Limits», χαιρετισμό θα απευθύνει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ η πρόεδρος του ΑΜΚΕ «ΑμεΑ Ενεργοί Πολίτες», ειδική παιδαγωγός – ψυχολόγος, Κατερίνα Φίλη θα μιλήσει για την ένταξη και την επαγγελματική αποκατάσταση των Ατόμων με Αναπηρία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία «Θα βγάλω Φτερά», την οποία θα προλογίσει η σκηνοθέτης Αννέτα Παπαθανασίου.

Η ταινία που έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2004), περιγράφει με αμεσότητα την καθημερινότητα στη σύγχρονη ελληνική πόλη μιας παρέας ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Τους παρακολουθούμε στην καθημερινότητά τους, στη διασκέδασή τους, στις προσωπικές τους στιγμές.

Μέσα από τις ζωντανές εικόνες, τους γοητευτικά ρεαλιστικούς χαρακτήρες και το χιούμορ, η ταινία γίνεται η αφετηρία για έναν διάλογο πάνω στο θέμα της αναπηρίας, χωρίς το σύνηθες «μαύρο φόντο». Αποτελεί έναν οδηγό ζωής γιατί τελικά… είναι τέχνη να ζεις, δεν ζεις κατά τύχη.

Παράλληλα θα φιλοξενηθεί έκθεση των καταρτιζομένων των εργαστηρίων του Σικαρίδειου Ιδρύματος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet