Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει Δήμο & Περιφέρεια για το κλείσιμο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει Δήμο & Περιφέρεια για το κλείσιμο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αλλά και τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου για το κλείσιμο της δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Μαρούσι.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Αμαρουσίου σημειώνει:

Καταγγέλλουμε τη δημοτική Αρχή Αμαρουσίου του κ. Πατούλη και την περιφερειακή Αρχή Αττικής της κ. Δούρου και του κ. Καραμέρου, που κλείσανε μέσα σ΄ ένα βράδυ το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο Μαρούσι. Δεν δίστασαν, παραμονές Χριστουγέννων, να αφήσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους εργαζόμενους χωρίς εργασία.

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λ.Σ. είχαμε προειδοποιήσει εδώ κι έναν χρόνο τον κ. Πατούλη για τον κίνδυνο αυτό επισημαίνοντας την ακαταλληλότητα του χώρου που λειτουργούσε το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Η δημοτική Αρχή υλοποιώντας πιστά της αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδήγησε με τη συνειδητή απραξία της όλο το προηγούμενο διάστημα στην υποβάθμιση των κοινωνικών δομών του Δήμου. 

Αντί να διεκδικήσει τα χρήματα που μας ανήκουν για τη λειτουργία τους, προετοίμαζε το έδαφος για να μπουν οι ιδιώτες και σε αυτές τις δομές.

Αντί να απαιτήσει εργαζόμενους με μόνιμη, σταθερή δουλειά και πλήρη δικαιώματα, χρησιμοποιεί όλα τα αντεργατικά εργαλεία που υπάρχουν στην εργαλειοθήκη Ε.Ε. – ΟΟΣΑ και κεντρικής εξουσίας.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ παραμένει σταθερός υποστηρικτής των αντεργατικών πολιτικών και της σημερινής κυβέρνησης. Μπορεί να εμφανίζεται κατά καιρούς επικριτικός απέναντί της, για τους δικούς του λόγους και σε δευτερεύοντα ζητήματα, αλλά στην πράξη υλοποιεί όλους τους Καλλικρατικούς και μνημονιακούς νόμους αυτής και των προηγούμενων, που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Περιφέρειας, που έκανε τόσο καιρό τα στραβά μάτια απέναντι στην ακαταλληλότητα του κτηρίου, δεν άφησε κανένα περιθώριο, με την ξαφνική «ευαισθητοποίησή» της, να δοθεί έγκαιρα μια γρήγορη και ασφαλής λύση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με το σωματείο τους και με τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων στο Μαρούσι να απαιτήσουν άμεσα από δημοτική Αρχή και κυβέρνηση, χωρίς αυταπάτες και αναμονή, κόντρα στις αντιλαϊκές μαζί και αντεργατικές πιο πάνω μεθοδεύσεις και τις γενικότερες πολιτικές:

  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στον Δήμο για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση με τη διασφάλιση της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και της δουλειάς των εργαζομένων.
  • Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία  όλων των βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ, του «Βοήθεια στο Σπίτι», των ΚΗΦΗ, κ.λπ.
  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτονται  οι διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.
  • Να παρέχονται οι σχετικές υπηρεσίες αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από κεντρικούς δημόσιους πόρους.
  • Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.
  • Να εξασφαλιστεί η κτηριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, η επαρκής σίτιση των παιδιών και ποιότητα φαγητού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet