17η Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

17η Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας «Δίνω Ζωή… Είναι στο Αίμα μου» διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Η 17η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 14 Οκτωβρίου 9:00 – 14:00
  • Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 14:00 – 19:30

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης απευθύνει, μέσω ανακοίνωσης του Δήμου, κάλεσμα ευαισθητοποίησης κι ενεργοποίησης των πολιτών για συμμετοχή στη 17η εθελοντική αιμοδοσία, σημειώνοντας: «Η αιμοδοσία είναι μία ύψιστη πράξη προσφοράς κι αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. Προσφέροντας δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, σε μία ανώδυνη διαδικασία προσφέρουμε την ελπίδα να σωθεί μία ζωή, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική και σ΄ αυτή την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet