2η Ημερίδα Ιπποθεραπείας
Κοινωνία

2η Ημερίδα Ιπποθεραπείας

Στη 2η επιστημονική ημερίδα Ιπποθεραπείας που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική Ελληνική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛΕΘΙΠ) με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών.

Στο πλαίσιο της 2ης επιστημονικής ημερίδας που παρακολούθησε πλήθος φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών λογοθεραπευτών, γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, παρουσιάστηκαν εργασίες, μελέτες και έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση της κίνησης του αλόγου στον τομέα της σύγχρονης αποκατάστασης ασθενών με νευροαναπτυξιακές, ορθοπεδικές και αισθητηριακές διαταραχές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον ευεργετικό ρόλο της Ιπποθεραπείας και των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών και εξέφρασε την ικανοποίησή του όταν σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις τέτοιου είδους αναδεικνύονται μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης όπως η συγκεκριμένη. Προς ενημέρωση του ακροατηρίου αναφορά έκανε και στα προγράμματα Ιπποθεραπείας που διεξάγονται στον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο Αμαρουσίου, υπό την επιστημονική επίβλεψη της φυσιοθεραπεύτριας Ειρήνης Κάπαρη, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για την πρόοδο των συμμετεχόντων.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε, επίσης, στη σπουδαιότητα της πρόληψης προ της θεραπείας για τη διατήρηση της καλής υγείας των πληθυσμών, και στον ρόλο μέσα από τον οποίο μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Ως πρωτοπόρος ο Δήμος Αμαρουσίου σε πρακτικές και πρωτοβουλίες προς όφελος της υγείας των πολιτών κατέθεσε την υποστήριξή του προς το έργο της ΕΛΕΘΙΠ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικού επαίνου στους εθελοντές της ΕΛΕΘΙΠ για την αρωγή τους σε κάθε της δραστηριότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet