247 μονάδες αίματος συλλέχθηκαν στην 37η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

247 μονάδες αίματος συλλέχθηκαν στην 37η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, το τριήμερο από 7 έως 9 Ιουνίου 2021 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η θετική ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών, πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία υπήρξε συγκινητική. Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 247 μονάδες αίματος που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.  

Οι 270 εθελοντές αιμοδότες με 65 εξ’ αυτών να είναι νέοι εθελοντές, αφιέρωσαν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους και προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους πολίτες που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, με τους εθελοντές αιμοδότες και με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή στην 37η Εθελοντική Αιμοδοσία υπογράμμισε:

«Θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές αιμοδότες μας για την έμπρακτη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Με τη συμβολή τους ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει της αυξημένες ανάγκες σε αίμα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Θέλουμε να συγχαρούμε επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του “Αμαλία Φλέμινγκ” και τους εργαζόμενους των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών για την προσπάθειά τους και την άψογη διεξαγωγή της 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η εθελοντική αιμοδοσία έχει γίνει πλέον θεσμός στο Μαρούσι και προσκαλούμε τους συμπολίτες μας που μπορούν να δώσουν αίμα να δώσουν το “παρών” στην επόμενη διοργάνωση αιμοδοσίας στον Δήμο μας».

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων πρόληψης και ασφαλείας από τη λοίμωξη Covid-19, ενώ το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» διασφάλισε την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 37ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις «Coca Cola 3E», «Bread Factory» και «Mikel Cafe» Αμαρουσίου για τις ευγενικές χορηγίες.

Η δημοτική αρχή, τέλος, επισημαίνει ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet