36η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

36η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου

Τριήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας των συμμετεχόντων στην αιμοδοσία από τη λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Με τη συμμετοχή μας στην 36η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου ενισχύουμε την Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση σε φιάλες αίματος από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση», επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:   

  • Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00-19:30.
  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 9:00-13:30.
  • Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, κατά τις ώρες 14:00-19:30.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφάλειας, ο Δήμος καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να κλείσουν ραντεβού στην τηλεφωνική γραμμή της αιμοδοσίας: 213 2031940.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στο οποίο συμμετέχει επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, αναφέρει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του, συμπληρώνει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου:

«Στην παρούσα δύσκολη υγειονομική συνθήκη, η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.

»Διαθέτοντας λίγα λεπτά από το χρόνο μας, κρατάμε αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος και γινόμαστε κρίκος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου, ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να ξεπεράσουμε την κρίση και να ατενίσουμε και πάλι με αισιοδοξία το αύριο».

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό ΑΜΚΑ, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet