4 ερωτήματα για τις ενέργειες της διοίκησης Αμπατζόγλου σχετικά με τον ΧΕΥ της Λ. Κύμης θέτει ο Π. Κούκουζας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

4 ερωτήματα για τις ενέργειες της διοίκησης Αμπατζόγλου σχετικά με τον ΧΕΥ της Λ. Κύμης θέτει ο Π. Κούκουζας

Ερωτήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης των ομόφωνων αποφάσεων που έχει λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για τον ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης απευθύνει, ενόψει της σημερινής (Τετάρτη 22/1) συνεδρίασης του Σώματος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξη Ενωμένο Μαρούσι Πέτρος Κούκουζας, δήμαρχο Αμαρουσίου προς τον δήμαρχο, Θόδωρο Αμπατζόγλου, τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δημήτρη Σμυρνή, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Στέφανο Τσιπουράκη και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Κώστα Ρώτα.

Στο ερώτημά του ο κ. Κούκουζας αναφέρει:

Κατά την προεκλογική περίοδο, την άνοιξη του 2019, όλες οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι/ες δήμαρχοι, σε συγκέντρωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου Ψαλιδιού στον χώρο του ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης, δεσμεύτηκαν:

α) για τη διεκδίκηση της παραχώρησης του οικοπέδου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Αμαρουσίου για να αντισταθμιστεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο στην περιοχή, που έχει ανατραπεί από την εγκατάσταση και λειτουργία βαριών υπερτοπικών χρήσεων και

β) για την άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου, η λειτουργία του οποίου υποβαθμίζει τη περιοχή, αλλά και τον καθαρισμό του οικοπέδου.

Σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση του οικοπέδου η νέα διοίκηση που προέκυψε μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εξέδωσε σχετικά την υπ’ αριθμ. 33 απόφαση της ΕΠΖ στη συνεδρίαση της 01-09-2019 με θέμα:

«Τροποποίηση Σχεδίου στο ΧΕΥ Λ. Κύμης στο Ο.Τ. Γ.995»

«Εγκρίνει την εισήγηση του Προέδρου για τον χαρακτηρισμό του ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης, στο Ο.Τ. Γ.995 ως Κοινόχρηστο χώρο, με ό,τι προβλέπεται στη νομοθεσία για τους χώρους αυτούς, και την απόκτησή του από το Ελληνικό δημόσιο, με οποιονδήποτε τρόπο.

Παραπέμπει για την ολοκλήρωση της πληρότητας του φακέλου στο αρμόδιο τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις, σύμφωνα με την ισχύουσα Πολεοδομική Νομοθεσία».

Η άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου είναι απαραίτητη λόγω της σημαντικής περιβαλλοντικής υποβάθμισης του ευρύτερου περιβάλλοντος της περιοχής που προκαλεί.

Σε σχέση με την απομάκρυνση του εργοταξίου και τον καθαρισμό του οικοπέδου, εξ όσων γνωρίζω, ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει από το 2014, μονομερώς, καταλάβει τον χώρο τον οποίο, παράνομα και καταχρηστικά, χρησιμοποιεί ως χώρο συσσώρευσης, εναπόθεσης, αποθήκευσης και διακίνησης στερεών απόβλητων, αγνώστου πηγής και επικινδυνότητας.

Είμαι σε θέση ακόμα να γνωρίζω ότι τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και η ΕΤΑΔ ποτέ δεν προχώρησαν, με τον συγκεκριμένο εργολάβο, στη σύναψη σύμβασης παραχώρησης του ακινήτου, ο οποίος είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει και εκτελεί σειρά έργων στον Δήμο Αμαρουσίου.

Εκτιμώντας ότι ο Δήμος οφείλει να ενεργήσει άμεσα, πετυχαίνοντας την απομάκρυνση του εργοταξίου και τον καθαρισμό του οικοπέδου από την ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ, ερωτάται η διοίκηση του Δήμου:

  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προς την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, ΕΤΑΔ, για την άμεση απομάκρυνση του εργοταξίου;
  2. Εάν η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει αμελήσει να διεκδικήσει τον καθαρισμό του οικοπέδου από την ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ, σε ποιες ενέργειες, με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να προβεί;
  3. Έχει ολοκληρωθεί (αν όχι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα) η πληρότητα του φακέλου από τα αρμόδια τμήματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου, για τον χαρακτηρισμό του ΧΕΥ της Λεωφόρου Κύμης, στο Ο.Τ. Γ.995, ως κοινόχρηστο χώρο;
  4. Ο συγκεκριμένος εργολάβος για όσα έργα εκτέλεσε με αναθέσεις στον Δήμο Αμαρουσίου είχε εγκεκριμένη άδεια συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, με σκοπό τη μεταφορά τους σε κατάλληλα αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης, διάθεσης, διαλογής, ανακύκλωσης, επεξεργασίας και αξιοποίησης στερεών αποβλήτων;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet