600.000 ευρώ από την Περιφέρεια για έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Αμαρουσίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

600.000 ευρώ από την Περιφέρεια για έργα κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Αμαρουσίου

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, σχετική Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την έναρξη των έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 600.000 ευρώ, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του έργου είναι η άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση και η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των λιμναζόντων ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία προκαλούν και σημαντικά προβλήματα υδρολίσθησης στα κινούμενα οχήματα.

Ειδικότερα, πρόκειται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποστράγγισης και απαγωγής των ομβρίων υδάτων της περιοχής κέντρο Αμαρουσίου.

Η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει ότι τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι κατά μήκος της οδού Παρνασσού που ξεκινάει από τη λεωφόρο Κηφισίας και καταλήγει στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην οδό Σουρή που ξεκινάει από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό 28ης Οκτωβρίου που ξεκινάει από την οδό Αρκαδίου και καταλήγει στην οδό Νερατζιωτίσσης δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβαση ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο, χωρίς χρονοτριβές και ιεραρχώντας τον βαθμό επικινδυνότητας σε περιοχές της Περιφέρειάς μας, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την καλύτερη θωράκιση των πόλεών μας.

»Το Μαρούσι αποτελεί ένα μητροπολιτικό κέντρο και στις προτεραιότητες μας ήταν να δώσουμε λύση στο έντονο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα όμβρια ύδατα στο κέντρο της πόλης, με τα απαραίτητα έργα αποστράγγισης, με σκοπό την καλύτερη προστασία και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της πόλης.   

»Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση για όλη την Αττική, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet