7 προτάσεις του Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου για το κυκλοφοριακό στην περιοχή
google.gr/maps
Κοινωνία

7 προτάσεις του Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου για το κυκλοφοριακό στην περιοχή

Ο Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου έδωσε στη δημοσιότητα τις προτάσεις του για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της περιοχής του, τις οποίες ψήφισε το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιό του.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει:

Γενικώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του 2019 είναι σε θετική κατεύθυνση και, δεδομένων των σημερινών συνθηκών, βελτίωσαν εν μέρει το πρόβλημα, το οποίο όμως θα επιδεινωθεί μετά την ολοκλήρωση των γιγαντιαίων κτηρίων της οδού Φραγκοκκλησιάς. 

Επειδή το κυκλοφοριακό επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως το εύρος των δρόμων, η καλή ποιότητα του οδοστρώματος, οι υπάρχουσες θέσεις πάρκινγκ, η ύπαρξη φρεατίων απορροής των ομβρίων, η ύπαρξη άνετων πεζοδρομίων, καθώς και τα συχνά και εκτεταμένα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να αποφεύγεται η χρήση, κατά το δυνατόν, των Ι.Χ,  θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η αντιμετώπιση των κατωτέρω επισημάνσεων:

  1. Να βελτιωθεί η ποιότητα του οδοστρώματος, στους κεντρικούς και στους εφαπτόμενους με αυτούς παρακαμπτήριους δρόμους όπως, ενδεικτικά, είναι οι οδοί Παραδείσου, Αιγιαλείας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.
  2. Να αμφιδρομηθεί η οδός Φραγκοκκλησιάς, από Κηφισιάς μέχρι Σάμου, ώστε να εξυπηρετεί και την περιοχή Παραδείσου.
  3. Να δημιουργηθούν θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, με «έξυπνη» κάρτα, για τους κατοίκους κάθε περιοχής, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά τη συνάντησή μας στις 30/1/2020.
  4. Να διασυνδεθεί η δημοτική συγκοινωνία με τους σταθμούς του μετρό Νερατζιώτισσας και ΟΑΚΑ.
  5. Να ελέγχεται συστηματικά η παράνομη στάθμευση (τριπλοπαρκάρισμα!!!) μπροστά από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Κηφισιάς και Γκύζη), που καθιστά σχεδόν αδύνατη την κυκλοφορία.
  6. Να επαναρυθμισθεί η χρονική διάρκεια των σηματοδοτών ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους με αυξημένη κίνηση.
  7. Να μετακινηθεί το απαγορευτικό σήμα στην άνοδο της οδού Καραολή & Δημητρίου από την  Εφέσου, μέχρι την Τάσου Ισαάκ, κατά 15 μέτρα, ώστε να μην αναγκάζονται να διέρχονται τα αυτοκίνητα προκειμένου να βγουν στην οδό Παραδείσου με κατεύθυνση προς Πολύδροσο και Αθήνα, αριστερά στην Εφέσου – δεξιά στην Δωδώνης – δεξιά στην Τάσου Ισαάκ, μπροστά από την είσοδο της παιδικής χαράς, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.

Πιστεύουμε ότι εάν ιεραρχηθούν σωστά από την Τεχνική Υπηρεσία οι ανωτέρω επισημάνσεις, αφού προηγουμένως ληφθούν υπόψη τα τεχνικά έργα που πιθανόν πρόκειται να εκτελεσθούν, όπως π.χ. υπογειοποίηση καλωδίων υψηλής τάσης, πιθανόν μελλοντικά καλώδια οπτικών ινών κ.λπ., καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των ποδηλατοδρόμων από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θα επιλυθεί σε σημαντικό βαθμό.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet