Ενημέρωση μελών ΚΑΠΗ για το Αλτσχάιμερ και τη λειτουργία της μνήμης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενημέρωση μελών ΚΑΠΗ για το Αλτσχάιμερ και τη λειτουργία της μνήμης

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ στο κεντρικό ΚΑΠΗ της πόλης, στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επίσημα από εξειδικευμένους επιστήμονες για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη λειτουργία της μνήμης.

Στο καλωσόρισμά της  η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι  «ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που αφορούν στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του κοινού, με την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου, ο οποίος πάντα με ευαισθησία στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις”, προσθέτοντας:

“Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του λειτουργεί από το 2012 Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στον Δήμο μας, παρέχοντας ιατρική παρακολούθηση ασθενών, εκτίμηση των νοητικών λειτουργιών, καθώς και ατομική και ομαδική δημιουργική απασχόληση. Επίσης,  με την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κάθε χρόνο μεριμνούμε για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών. Και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους μας έχουν ανάγκη». 

Τα θέματα της ημερίδας «Η Νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους» και «Η λειτουργία της μνήμης» ανέπτυξαν η  πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια, νευρολόγος, ψυχίατρος Παρασκευή Σακκά και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ Δήμου Αμαρουσίου, κλινική νευροψυχολόγος Ελένη Μαργιώτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet