Εκτός των Τειχών: Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση προκειμένου να πέσει ο φράχτης του Έβρου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο καλεί η δημοτική παράταξη Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

  • ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
  • ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
  • ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

23-24 Γενάρη 2016

Έβρος – Καλαί – Λαμπεντούζα

Κοινή δράση

Eτοιμαζόμαστε να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, στις 23 και 24 Γενάρη για να μπει τέλος στους πνιγμούς προσφυγόπουλων στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Την ίδια μέρα, στη Λαμπεντούζα και το Καλαί τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες ενώνουν τις φωνές τους με κινητοποιήσεις κατά των φραχτών, της FRONTEX και των κλειστών συνόρων!  

Θα βροντοφωνάξουμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πέφτουν στα χέρια των διακινητών για να φορτωθούν σε σάπιες βάρκες, έχουν το δικαίωμα στη ζωή και μπορούν να έρθουν στη Ελλάδα από σύνορα ανοιχτά, ώστε να μην παίζεται η ζωή τους κορώνα-γράμματα. 

Διαδηλώνουμε ενάντια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που μαζί με τη Ρωσία σκορπάνε τον θάνατο με τους βομβαρδισμούς τους στη Συρία, σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά και γεννώντας εκατομμύρια πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις τους ταυτίζουν τους μετανάστες με την τρομοκρατία των τζιχαντιστών – ισλαμοφασιστών του ISIS, της αντιδραστικής οργάνωσης που θράφηκε από τους ιμπεριαλιστές. Τον ISIS δεν τον σταματάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά μόνο το ξαναζωντάνεμα των κινημάτων αντίστασης. 

Είναι ντροπή ο Τσίπρας να σφίγγει το χέρι στον Νετανιάχου, σφαγέα του Παλαιστινιακού λαού και να καλεί στην Αθήνα, τον σφαγέα της Αιγυπτιακής Επανάστασης, για να μας βάλει πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς στη Μ. Ανατολή. 

Ξεσηκωνόμαστε γιατί η κυβέρνηση αντί να στηρίξει το αντιρατσιστικό κίνημα, τον κόσμο που στάθηκε αλληλέγγυος στις μανάδες και τους πατεράδες που κουβάλαγαν στα χέρια τα παιδιά τους και πάλευαν να μην θαλασσοπνιγούν, διάλεξε να στηρίξει τη ρατσιστική Ε.Ε-φρούριο. Η κυβέρνηση επέλεξε να στηρίξει τη νέα FRONTEX, έναν ευρωπαϊκό στρατό καταδίωξης μεταναστών και προσφύγων, μια Ε.Ε. γεμάτη φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης, έτοιμη για μαζικές απελάσεις φτωχών, πεινασμένων και καταδιωγμένων. 

Η νέα ρατσιστική εκστρατεία της Ε.Ε. και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα γίνει ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ! Παλέψαμε για να διώξουμε τους Σαμαροβενιζέλους, για να κάνουμε παρελθόν τα μνημόνια και τις πολιτικές των αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπα, των απελάσεων και των βασανισμών στα κολαστήρια της Αμυγδαλέζας. Είναι εκείνες οι πολιτικές, που άνοιξαν τον δρόμο στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα μαχαιρώματα μεταναστών. Διεκδικούμε να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστεί η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν

Χωράμε όλοι και όλες σε αυτόν τον τόπο και την Ευρώπη, όπως χώρεσαν τα εκατομμύρια των παππούδων και των γιαγιάδων μας, που ήρθαν από τη Μ. Ασία και γεύτηκαν και τότε τον ρατσισμό των αστικών κυβερνήσεων. Τους αποκαλούσαν «τουρκόσπορους» και τους φυλάκιζαν για πρώτη φορά στη Μακρόνησο! Αν σταματήσει η κυβέρνηση να ξεπληρώνει το χρέος θα υπάρξουν λεφτά για να τους υποδεχτούμε ανθρώπινα όλους, σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και να ανοίξουν δουλειές για όλους! 

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες των συνδικάτων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα δημοτικά συμβούλια, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών και όλες τις συλλογικότητες, που ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών. 

Διεκδικούμε να πέσει ο φράχτης, να ανοίξουν τα σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσουν οι απελάσεις. 

Όλοι και όλες, κλείστε τώρα θέση στα τρένα και τα πούλμαν για τη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση, στις 23-24 Γενάρη, στον Εβρο! 

Πρόγραμμα κινητοποίησης: 

Σάββατο 23 Γενάρη

  • Διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, δημαρχείο στις 3:00 μ.μ.
  • Εκδήλωση-συζήτηση με συμμετοχή διεθνών αντιπροσωπειών, Δημοτικό Θέατρο στις 6:00 μ.μ.

Κυριακή 24 Γενάρη

  •  Διαδήλωση σε Φράχτη και Κήπους του Έβρου στις 12:00 μ.μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet