«Απαντάμε στον πόλεμο κυβέρνησης & διοίκησης Δήμου Αμαρουσίου»
Κοινωνία

«Απαντάμε στον πόλεμο κυβέρνησης & διοίκησης Δήμου Αμαρουσίου»

«Απαντάμε στον πόλεμο κυβέρνησης και διοίκησης Δήμου Αμαρουσίου» δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου, το οποίο συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 διαμαρτυρόμενο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και προς τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου:

Την Παρασκευή 29-1-2016 μέλη της διοίκησης του Σωματείου μαζί με εργαζόμενους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στόχος της παρέμβασης μας ήταν να σταματήσει κάθε διαδικασία εκχώρησης τομέων της καθαριότητας και συγκεκριμένα του Οδοκαθαρισμού.

Για να λάβουμε την απάντηση από τον εκπρόσωπο της διοίκησης ότι το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ψεύδεται. Αν δεν ήθελε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα μπορούσε να πιέσει τη κυβέρνηση, αλλά και το ανάλογο υπουργείο απαιτώντας Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και να είχε προχωρήσει στην πρόσληψη και των υπολοίπων 80 εργαζόμενων συμβασιούχων που του έχει επιτρέψει το υπουργείο.

Όμως η διοίκηση του Δήμου  Αμαρουσίου πιστή στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχωράει στην εκποίηση της καθαριότητας και συγκεκριμένα του οδοκαθαρισμού και ας κοστίζει στον Μαρουσσιώτικο λαό το διπλάσιο ή ακόμα και το τριπλάσιο.

Συνάδελφοι,

Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν σχέδιο και μέθοδο. Και εμείς θα πρέπει να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους. Στρατηγικός τους στόχος ήταν και παραμένει και των δύο το πώς θα τσακίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Για εμάς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν απαντάμε με τον δικό μας πόλεμο.

Την Πέμπτη στις 4 του Φλεβάρη, συμμετέχουμε όλοι στην απεργία, δίνουμε δυναμική απάντηση και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Απαντάμε όμως και στη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου που ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει όλες τις υπηρεσίες.

Καλούμε τους συναδέλφους την ΠΕΜΠΤΗ 4 του ΦΛΕΒΑΡΗ να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες, να νεκρώσει το δημαρχείο και το γκαράζ, να μην δουλέψει τίποτα. Να είμαστε όλοι απεργοί, να βρεθούμε όλοι στον δρόμο του αγώνα. Να δώσουμε αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Ομονοίας. 

Εκ του Δ.Σ. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet