Ρεβυθάδα… πρόσφεραν οι κεραμιστές του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Ρεβυθάδα… πρόσφεραν οι κεραμιστές του Αμαρουσίου

Στην καθιερωμένη ετήσια παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», προσφορά του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδος (ΠΕΚΑ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της 53ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής, παρουσία του προέδρου της ΠΕΚΑ Νίκου Βαλλάτου, εκπροσώπων των κεραμιστών και αγγειοπλαστών, συλλόγων και φορέων της πόλης, απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε παλαίμαχους κεραμιστές και αγγειοπλάστες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάδειξη της κεραμικής τέχνης, που αποτελεί, όπως ανέφερε, αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την ξεχωριστή βραδιά. «Η κεραμοποιία συνυφασμένη με την αρχέγονη ελληνική παράδοση και τη γη του Αμαρουσίου συνεχίζει μέχρι και τις μέρες μας να συγκινεί και να εμπνέει. Χάρη στους σύγχρονους συνεχιστές της μοναδικής αυτής τέχνης, αντλούμε τη δύναμη να συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε, να υπερασπιζόμαστε τους κεραμίστες της πόλης μας και την τέχνη τους», τόνισε.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη.

Τιμητικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στους κεραμίστες Κώστα Καλογήρου, Αντώνη Λούτση και Συμεών Σκανδάλη.

Τη βραδιά πλαισίωσε μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Κάββαλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Κώστας Βλάχος και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet