Κάλεσμα Σωμ. Εργαζομένων Αμαρουσίου για την κινητοποίηση της 7ης Απριλίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κάλεσμα Σωμ. Εργαζομένων Αμαρουσίου για την κινητοποίηση της 7ης Απριλίου

Να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 7ης Απριλίου και να δώσουν και δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια καλεί τους εργαζόμενους το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση, αλλά και της διοικήσεις των ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Συνάδελφοι/σσες

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους δανειστές, βρίσκονται στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης και όλα δείχνουν ότι το τελικό σχέδιο που θα φέρει στη Βουλή όσον αφορά το ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερο από το σχέδιο που είχε δώσει στη δημοσιότητα.

Μειώνουν τις συντάξεις, περιορίζουν ακόμα περισσότερο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μειώνουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και παράλληλα αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Στόχος τους να απαλλάξουν το κράτος και την εργοδοσία από την υποχρέωση τους προς τη κοινωνική ασφάλιση.

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι μια σκληρή ταξική αναμέτρηση με τη κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το μεγάλο κεφάλαιο. Η τακτική της συγκυβέρνησης και τα ψέματα της περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης δεν πείθουν κανέναν. Γνωρίζουμε ότι η όποια διαπραγμάτευση είναι μακριά και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Να μην αφήσουμε να περάσει η μοιρολατρία. Το προηγούμενο διάστημα, με τους αγώνες μας, με τις κινητοποιήσεις μας, καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε, να χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους, τώρα θα πρέπει να χαλάσουμε και τις αποφάσεις τους. Οι εργαζόμενοι, αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, αρκετά πλήρωσαν. Αρκετά Μάτωσαν. Τώρα ήρθε η ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Αν σήμερα αφήσουμε να περάσουν οι ανατροπές στη Κοινωνική Ασφάλιση, αύριο θα έρθουν ακόμα πιο δυσβάστακτα μέτρα.

Καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι υποκριτές. Έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Το προηγούμενο διάστημα στήριξαν τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. αλλά ακόμα και τώρα δηλώνουν αντιμνημονιακοί, αλλά την ίδια στιγμή αποδέχονται τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τώρα ήρθε η ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο. Από τη συμμετοχή μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Απέναντι στον πόλεμό τους, απαντάμε με τον δικό μας πόλεμο. Εμείς δεν θα γίνουμε δούλοι για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, αλλά και τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους συναδέλφους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 7 του Απρίλη, αλλά να δώσουν και δυναμικό παρών στη συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet