Διοίκηση: Εδώ και χρόνια η πληρωμή εργαζομένων γίνεται χωρίς πρόβλημα
Κοινωνία

Διοίκηση: Εδώ και χρόνια η πληρωμή εργαζομένων γίνεται χωρίς πρόβλημα

Σε 21 από τους 100 υπαλλήλους με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στον Δήμο Αμαρουσίου έχει καθυστερήσει η πληρωμή μισθοδοσίας και αυτό λόγω γραφειοκρατίας, σύμφωνα με την απάντηση της διοίκησης του Δήμου στο Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο προέβη σε στάση εργασίας χθες Δευτέρα 27 Ιουνίου (Στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου).

Ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου στα σχεδόν δέκα χρόνια της διοίκησης του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Εδώ και χρόνια, η πληρωμή των εργαζομένων στον Δήμο Αμαρουσίου, γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου θα ήθελε για την αποκατάσταση της αλήθειας να ξεκαθαρίσει τα παρακάτω:

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, όση είναι η θητεία της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα με την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου. Ακόμη και το πρώτο διάστημα της θητείας της, που ο Δήμος βρέθηκε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, οι εργαζόμενοι πληρώνονταν στην ώρα τους. Η σημερινή Διοίκηση είναι αυτή μάλιστα, που σε αντίθεση με ότι γινόταν κατά το παρελθόν, καταβάλλει κανονικά και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στον Δήμο Αμαρουσίου ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που έχει μειωθεί κατά 65% η κρατική χρηματοδότηση, η μισθοδοσία των εργαζομένων μας γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα σε δεκάδες δήμους όλης της χώρας.

Όσον αφορά την πληρωμή των οκταμηνιτών, που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, πράγματι υπήρξε πρόβλημα καθυστέρησης για 21 από τους συνολικά 100 εργαζόμενους, οι οποίοι προσελήφθησαν πρόσφατα. Και η καθυστέρηση αυτή οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της πρώτης πληρωμής τους (έλεγχος όλων των διαδικασιών, των παραστατικών και δικαιολογητικών πρόσληψης τους, κ.λπ.)  από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, επιπλέον αιτία της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει μόνιμος επίτροπος για τις ανάγκες ελέγχου των δαπανών των  Δήμων του Βόρειου Τομέα λόγω μετάθεσης του προηγούμενου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ανάγκες μας να καλύπτονται πρόσκαιρα και μέχρι την τοποθέτηση του νέου επιτρόπου, από την επίτροπο του υπουργείου Παιδείας. Κι αυτή η κατάσταση συνέβαλε στην εμφάνιση του προβλήματος.

Όσον αφορά την ημερομηνία πληρωμής, επισημαίνουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η πληρωμή αυτή γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε μήνα. Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερωθεί ότι η πληρωμή τους θα γίνει στις 10/7/2016 και στις 13/7/2016,  όπου θα εξοφληθούν όλες οι οφειλές και μετά μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου.

Η καθυστέρηση στην εξόφληση των εξαιρέσιμων και νυκτερινών βαρδιών οφείλεται, όπως αναγνώρισαν και μετά την ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι και το σωματείου τους, αποκλειστικά και μόνο στην αμέλεια κάποιων εργαζόμενων που ενώ έχουν ενημερωθεί, δεν έχουν προσκομίσει στην υπηρεσία τις απαραίτητες υπεύθυνες δηλώσεις τους για να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής τους.

Αυτή είναι η αλήθεια για την καθυστέρηση που υπήρξε στην πληρωμή μικρού αριθμού εργαζομένων με οκτάμηνες συμβάσεις. Καθυστέρηση που δεν οφείλεται στη Διοίκηση, αλλά στη γραφειοκρατία που υπάρχει και στην έλλειψη Επιτρόπου.

Απαράδεκτη η ανακοίνωση του Σωματείου    

Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων, καθώς και την κήρυξη στάσης εργασίας, η οποία ούτε το συμφέρον των εργαζομένων εξυπηρετεί, αλλά ούτε και τους συμπολίτες μας που στηρίζουν με τα χρήματά τους τη λειτουργία του Δήμου μας.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι με μονομερείς ενέργειες και χωρίς διάθεση για διάλογο, τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται. Αν το Σωματείο πριν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες ζητούσε ενημέρωση από τη Διοίκηση του Δήμου, δεν θα χρειαζόταν να φτάσουμε σε ακραίες και αδικαιολόγητες συμπεριφορές που κανέναν δεν ωφελούν.

Προχωράμε δυναμικά, για μια πόλη καθαρή κι ανθρώπινη

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνουμε τους εργαζομένους μας ότι η σημερινή Διοίκηση θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντί τους. Ενώ παράλληλα θα επιδιώξουμε με τη συνεργασία τους, να κάνουμε ότι χρειάζεται για να γίνει η πόλη μας ακόμη πιο καθαρή, ακόμη πιο όμορφη κι ανθρώπινη.

Με συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

  • η προμήθεια στο επόμενο διάστημα σύγχρονου εξοπλισμού κι οχημάτων καθαριότητας (έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές),
  • αλλά και η ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό, όπως έχει ήδη ψηφιστεί στην πρόσφατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου

προχωράμε δυναμικά μπροστά. Για ένα Μαρούσι που θα είναι πόλη καθαρή κι ανθρώπινη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet