Δεσμεύσεις Γ. Καραμέρου για το Σικιαρίδειο παρουσία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δεσμεύσεις Γ. Καραμέρου για το Σικιαρίδειο παρουσία της ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο Μαρούσι, βρέθηκαν πρόσφατα οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ και Πέτρος Κούκουζας,  στο πλαίσιο συνάντησης που επεδίωξαν μεταξύ του προέδρου του Ιδρύματος Γιώργου Αργυρόπουλου, του διευθυντή Χρήστου Οικονόμου και της προέδρου  των Εργαζομένων Όλγας Μουτζάλα,  με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο και τη Μαρουσιώτισσα περιφερειακή σύμβουλο Καλλιόπη Βέττα.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του Ιδρύματος, αναγνωρίστηκε το σοβαρό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες που πρέπει και θέλει να κάνει η περιφερειακή αρχή με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, “παρά τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, που προέρχονται από τη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τις αρνητικές υπουργικές αποφάσεις, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα ακόμα και από την προβληματική περσινή χρονιά, ο κ. Γ. Καραμέρος, ενώπιον των εκπροσώπων του Ιδρύματος και των δημοτικών συμβούλων, δεσμεύτηκε:

α. Να υπάρξει θετική εισήγηση από την Περιφέρεια προς το υπουργείο για να χαρακτηριστεί το Ίδρυμα ΄Κέντρο αποκατάστασης΄, που θα του αποφέρει άμεσα περισσότερα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

β. Για την ταχεία είσπραξη της πρώτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης, που αφορά στο Α΄ εξάμηνο του 2014 και ανέρχεται σε 135.000 ευρώ.

γ. Για την έκτακτη επιχορήγηση του Ιδρύματος από κονδύλια της Περιφέρειας.

δ. Για την άμεση ανάδειξη αναδόχου και για τέταρτο δρομολόγιο (τρία έχουν ήδη ανατεθεί) μεταφοράς των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου”. 

Και η ανακοίνωση καταλήγει με τη δέσμευση της παράταξης ότι “θα επαγρυπνεί για τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου λειτουργίας κάθε κοινωνικής και προνοιακής δομής στην πόλη μας”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet