«Άριστα» στον Δήμο Αμαρουσίου από ελεγκτική επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Φωτογραφία: freepik.com
Πολιτική

«Άριστα» στον Δήμο Αμαρουσίου από ελεγκτική επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Με την ανώτερη θετική βαθμολογία σε 5/βάθμια κλίμακα (το άριστα είναι το 1) αξιολογήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τον προγραμματισμένο έλεγχο από 4μελή επιτροπή της Α’ Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας & Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τα οικονομικά έτη 2019-2020-2021.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτελεσμάτων των δημοσιονομικών ελέγχων της ελεγκτικής περιόδου 01.07.2021-30.06.2022 της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων (ΓΔΔΕ) του ΓΛΚ, σε πάνω από 100 φορείς, μόνο το 2,6% πήρε βαθμολογία «1». Το 56,4% πήρε βαθμολογία «3».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:

«Τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την τριετία 2019-2021 αποτυπώνουν το νοικοκύρεμα που έχει επιτευχθεί στα οικονομικά του Δήμου μας. Ήταν βασική προτεραιότητά μας και κυρίαρχος στόχος μας από την αρχή της διοίκησής μας και σε όλο διάστημα των μέχρι σήμερα τριάμισι ετών.

Σε σχέση με το “άριστα” που πήραμε, μετά τον ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούμε ως Δήμος, πράγματι είναι τίτλος τιμής σε έναν Δήμο να βρίσκεται μέσα στο 2,6% εκείνων που πήραν “άριστα”.

Συνεχίζουμε στην ίδια ακριβώς πορεία, έχοντας βελτιώσει εξαιρετικά τις διαδικασίες και ακολουθώντας όλα τα ISO, τα οποία δεν ακολουθούνται από όλους τους φορείς της χώρας».

Ο δήμαρχος και η γενική γραμματέας Μαίρη Γαλαζούλα εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους και ένα μεγάλο «μπράβο» στα στελέχη της Δ/νσης Δημοτικής Περιουσίας & Προμηθειών, της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης και της Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης για τη μεγάλη και σημαντική συνεισφορά τους στην εξαιρετική αυτή εξέλιξη για τον Δήμο Αμαρουσίου.                                        
            

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet