Αντάμωμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Μαρούσι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αντάμωμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Μαρούσι

Την περασμένη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, σε συνεργασία με στελέχη από όλο το φάσμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο καφετέρια Συναστρία, στον σταθμό του Αμαρουσίου, με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Ξεκαλάκη και καλεσμένους τους Μιχάλη Καρχιμάκη (πρώην υπουργός, ΚΙΔΗΣΟ) και Θόδωρο Μαργαρίτη (ΔΗΜΑΡ).

Ο γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου, Νίκος Γκιώνης, τόνισε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται μία προσπάθεια να συναντηθούν οι προοδευτικοί πολίτες που μπορεί να έδωσαν μάχες και να απογοητεύτηκαν ή να μην άντεξαν την πίεση της κρίσης, αλλά πρόκειται για πολίτες που πάντα ήθελαν να αλλάξουν όσα δεν τους άρεσαν, χωρίς να γκρεμίσουν όσα θετικά βρήκαν. Επεσήμανε την ανάγκη ο χώρος των Σοσιαλδημοκρατών και των Σοσιαλιστών να μείνει ενωμένος ενάντια στη συντήρηση και τη δημαγωγία, για να εκπληρώσει το χρέος του απέναντι στην ιστορία και την κοινωνία και να επιστρέψει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μέλλον του χώρου.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η παράταξη για να δοθεί προοπτική στους πολίτες. «Αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις και χαράσσοντας πολιτικές που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για έξοδο από την κρίση που βιώνουμε», όπως είπε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, «ο χώρος καλείται ξανά να πρωταγωνιστήσει και να συνδράμει, με νέες ιδέες και πρόσωπα, στην πολυπόθητη αναγέννηση που έχει ανάγκη η χώρα». Παράλληλα, στάθηκε στην προσφορά του κινήματος τόσο πριν από την κρίση, όσο και μέσα σ’ αυτή και στις προσπάθειες που κατέβαλε για να ξεπεραστεί, «όταν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις προέτασσαν το κομματικό τους συμφέρον ενάντια στο συμφέρον της πατρίδας».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης στάθηκε στη σημασία που έχει η υπεράσπιση των μεταρρυθμίσεων που προώθησε η παράταξη, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης. Τόνισε, επίσης, ότι «είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να βγούμε στην κοινωνία και να υπερασπιστούμε το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη αναφορά στη διάρκεια της διακυβέρνησης 2009-2011, όταν η Ν.Δ., μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωναν την κοινωνία, αγνοώντας την πραγματικότητα και δυσχεραίνοντας την εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση». Έκλεισε δε, δίνοντας έναν αγωνιστικό τόνο για την επόμενη μέρα «που πρέπει να βρει τη δημοκρατική παράταξη ενωμένη και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις», όπως είπε.

Εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Αριστερά, ο Θόδωρος Μαργαρίτης στάθηκε στην ανάγκη να ξεπεραστεί η παρελθοντολογία και να διαμορφωθεί ένας προγραμματικός λόγος που θα αφορά στο μέλλον της χώρας. Ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία γνωρίζει την προσφορά του προοδευτικού χώρου στον τόπο, αλλά ότι η αναγκαία συσπείρωση της νέας γενιάς γύρω από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απαιτεί μία σαφή, ρεαλιστική και προοδευτική απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Από τη συντονιστική επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία κλήθηκαν οι Σωτήρης Κατσέλος και Δημήτρης Σκάλκος, οι οποίοι αμφότεροι δεν μπόρεσαν να παραστούν για λόγους ανωτέρας βίας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Από πλευράς Αυτοδιοίκησης χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαρούσι η Πόλη μας, Κωνσταντίνος Βλάχος, ο οποίος επεσήμανε ότι μπορεί η δημοτική παράταξη, να ασχολείται με ζητήματα της καθημερινότητας, τα οποία στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Μαρουσιωτών, «αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις πολιτικές μας καταβολές, καθώς εκείνες μας διαμορφώνουν ως προσωπικότητες για να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτά τα ζητήματα».

Τέλος το λόγο έλαβαν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Παύλος Χρηστίδης και Σπύρος Αδαμόπουλος. Ο μακροβιότερος σε διάρκεια πρόεδρος της Βουλής σε όλη την ιστορία του θεσμού μίλησε για το διαχρονικό έργο της παράταξης και την ανάγκη υπεράσπισής του. Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος στάθηκε στη σημασία της ανάδειξης των νέων ανθρώπων που είναι πολιτικά συγκροτημένοι. Τέλος, ο αναπληρωτής γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β2 Αθήνας στάθηκε στο έργο που συντελείται στην οργάνωση του Αμαρουσίου και μίλησε για συστράτευση δυνάμεων για τη γιγάντωση της παράταξης.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από όσους αναφέρθηκαν, ήταν η δημοτικής σύμβουλος Μαίρη Καρανάσιου, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο γραμματέας του τομέα Εργασίας και πρώην γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Κώστας Πανταζής, οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Αυξεντίου και Ρένια Ζαρκαδούλα από την ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής γραμματέας του τομέα Άμυνας και γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πεύκης-Λυκόβρυσης, Χρήστος Αυτζόγλου, η Αλεξάνδρα Σαγρή (τομέας Παιδείας ΠΑΣΟΚ), ο υπεύθυνος της ΔΗΜΑΡ για τα Βόρεια Προάστια, Θανάσης Ντέλκος, ο υπεύθυνος οργανωτικού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β2 Αθήνας, Γιώργος Ντούρος, οι γραμματείς των Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Βριλησσίων, Πέτρος Διακογιάννης, Γιάννης Διακάτος και Παναγιώτης Μαχαίρας αντίστοιχα.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet