«Αντίο» του Γιώργου Πατούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου
Πολιτική

«Αντίο» του Γιώργου Πατούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου

Έναν σύντομο απολογισμό – αποχαιρετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και – σε λίγα 24ωρα – νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε μια ειδική συνεδρίαση του Σώματος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το μεγαλύτερο κομμάτι της μειοψηφίας να απουσιάζει (παρόντες ήταν μόνο οι Κώστας Βλάχος, Παναγιώτης Σαγρής, Μαίρη Καρανάσιου και Πέτρος Κούκουζας). Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν ο μοναδικός που στην τοποθέτησή του στάθηκε επικριτικά απέναντι στον κ. Πατούλη, όχι απλώς επισημαίνοντας τα – κατά τη γνώμη του – τρωτά της διοίκησής του, αλλά και κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε τον Δήμο ως εφαλτήριο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, του υπενθύμισε ότι υπηρέτησε την πόλη συνολικά 13 χρόνια, κάτι που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι μόνο περαστικός δεν ήταν από αυτήν.

Από εκεί και πέρα, ο δήμαρχος, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, τις υπηρεσίες του Δήμου και τον Τύπο για την πολύχρονη συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι και από τη νέα θέση του, ως περιφερειάρχης Αττικής, δεν θα ξεχάσει το Μαρούσι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους και καθέναν ξεχωριστά για τα χρόνια της συνεργασίας μας, και τους παρόντες συναδέλφους, αλλά και όσους πέρασαν από τα έδρανα του Δημοτικού μας Συμβουλίου κατά τις προηγούμενες θητείες, και άφησαν το δικό τους στίγμα, αλλά και όσους εκλιπόντες συναδέλφους και συνεργάτες μας που δυστυχώς δεν είναι σήμερα μαζί μας. Όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε βήμα σε όλες τις απόψεις, αντιπαρατεθήκαμε, αλλά πέρα από διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους πολίτες και διχαστικές λογικές, επιλέξαμε το δημιουργικό διάλογο, τη σύνθεση των απόψεων, τη συνεργασία με τελικό αποδέκτη το όφελος των συμπολιτών μας. Και αυτό είναι κατάκτηση όλων μας, και καθενός ξεχωριστά μέσα από τη στάση του σε αυτήν εδώ την αίθουσα» σημείωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου στην έναρξη της ομιλίας του.   

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο νέος δήμαρχος της πόλης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος πήρε τον λόγο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον «οικονομικό άθλο» του Γ. Πατούλη, αλλά και στο έργο που παραδίδει η απερχόμενη δημοτική αρχή, το οποίο αξιολόγησε ως σημαντικό, παρά στα προβλήματα της καθημερινότητας που υπάρχουν, όπως παραδέχθηκε.

Επίσης, δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τον νέο περιφερειάρχη μια σειρά παρεμβάσεων σε κρίσιμους τομείς της πόλης, με τον κ. Πατούλη να λέει με νόημα ότι «όλα τα παιδιά τα αγαπάμε, αλλά το δικό μας ακόμη περισσότερο»

Δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν επίσης τον λόγο δίνοντας ο καθένας τις δικές του ευχές στον νέο περιφερειάρχη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλειος Κόκκαλης, Νικόλαος Πέππας, Παναγιώτης Βραχνός, Δημήτρης Σμυρνής, Ευάγγελος Κάββαλος, Σπύρος Σταθούλης, Στέφανος Τσιπουράκης, Γεώργιος Ζήκος, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αικατερίνη Φραγκάκη, Αθανάσιος Βελής, Πέτρος Κόνιαρης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, Πέτρος Κούκουζας, Κωνσταντίνος Βλάχος, Παναγιώτης Σαγρής, Μαίρη Καρανάσιου.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet