Απάντηση δημάρχου στον Κ. Βλάχο
Πολιτική

Απάντηση δημάρχου στον Κ. Βλάχο

Ανακοίνωση – απάντηση προς τον υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου Κώστα Βλάχο εξέδωσε η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.

Ακολουθεί το κείμενο:

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Βλάχος θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, δεν μπορεί να παρουσιάζει την υποψηφιότητά του ως κάτι νέο για το Μαρούσι, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν στην πόλη ότι η οικογένειά του συμμετείχε στη διοίκηση του Δήμου τα 24 χρόνια που προηγήθηκαν της διοίκησης Γιώργου Πατούλη. Ο ίδιος μπορεί να είναι σχετικά νέος σε ηλικία, η υποψηφιότητά του όμως δεν είναι νέα.

Δεύτερον, αν θεωρεί ότι για τον ίδιο αποτελεί προτέρημα το γεγονός ότι δεν διορίστηκε ποτέ από τον πατέρα του σε κρατική θέση, ποια είναι η άποψη για άλλα στενά συγγενικά του πρόσωπα;

Μάλιστα, πρόσωπα με στενό βαθμό συγγένειας, που στα χρόνια που η οικογένειά του μετείχε στη Διοίκηση του Δήμου, διορίζονταν σε έμμισθες θέσεις σε νομικά πρόσωπα του Δήμου, και ταυτόχρονα αναλάμβαναν και μεγάλες – πολύ μεγάλες νομικές υποθέσεις του Δήμου και Δημοτικών Επιχειρήσεών του, κατά τη χρονική δηλαδή περίοδο που «συμπτωματικά» κατείχε μεγάλη θέση ευθύνης άλλο στενό συγγενικό του πρόσωπο (και πληρώνουν ακόμα μέχρι και σήμερα «τον μεγάλο λογαριασμό» οι συμπολίτες μας!!!!).

Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο ίδιος την άποψή του γι΄ αυτήν την πρακτική. Συμφωνεί;

Τρίτον, ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει να διαπιστώσουμε εάν κάποιο από αυτά τα συγγενικά του πρόσωπα, που στο παρελθόν διορίσθηκαν και ταυτόχρονα αναλάμβαναν και μεγάλες – πολύ μεγάλες νομικές υποθέσεις του Δήμου και Δημοτικών Επιχειρήσεών του, (πρακτική την οποία ο ίδιος δηλώνει ότι μέμφεται) θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Γιατί τότε θα μάθουμε τι πραγματικά πιστεύει και ποια είναι η αλήθεια για την υποψηφιότητά του.

Αν, δηλαδή, πρόκειται για μια υποψηφιότητα και έναν συνδυασμό που θα αποτελεί οικογενειακή υπόθεση, όπως πολλοί πιστεύουν στην πόλη. Σύντομα θα το διαπιστώσουμε.

Τέταρτον, υποθέτουμε ότι αφού ενοχλείται τόσο πολύ από την τηλεοπτική δημοσιότητα, δεν θα τον δούμε τις επόμενες εβδομάδες σε κάποια από τις εκπομπές που θα προβληθούν με αφορμή τις δημοτικές εκλογές και την προβολή των υποψηφίων. Εκτός κι αν απεχθάνεται τα κανάλια, επειδή ο ίδιος δεν προσκαλείται από αυτά.

Πέμπτον, περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον κ. Κώστα Βλάχο να μας παρουσιάσει, εκτός από τον συνδυασμό του και τα συγγενικά του πρόσωπα που ίσως συμμετάσχουν σε αυτόν και το πρόγραμμά του. Προκειμένου να δούμε σε αυτό:

  • Ποιες υπηρεσίες του Δήμου θα καταργήσει, όταν μιλά για «επανασχεδιασμό πολλών υπηρεσιών που σήμερα δίδονται χωρίς να χρειάζονται»;
  • Πώς «θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του Δήμου»;
  • Καταργώντας υπηρεσίες και απολύοντας προσωπικό;
  • Τι έργα σκοπεύει να κάνει στην πόλη, όταν χαρακτηρίζει τα έργα της σημερινής διοίκησης «έργα/πλυντήρια εργολαβικών και άλλων συμφερόντων»;

Είναι έργα/πλυντήρια:

  • Το νέο Κλειστό της Κοκκινιάς;
  • Οι 6 νέοι Παιδικοί Σταθμοί που παραδώσαμε στις οικογένειες της πόλης;
  • Οι πεζογέφυρες της Κηφισίας;
  • Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου που τόσο πολέμησε;
  • Οι νέες παιδικές χαρές και πλατείες της πόλης;

Τέλος, ενημερώνουμε τον κ. Κώστα Βλάχο ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου που πραγματικά έχουν ανάγκη από τη βοήθεια του Δήμου βρίσκουν την αρωγή που χρειάζονται στις πρότυπες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει η σημερινή διοίκησή του.

Με «επικοινωνιακές φούσκες» σαν αυτή των συσσιτίων στα σχολεία αποδεικνύει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να εκμεταλλευθεί πολιτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές οικογένειες της πόλης μας.

Οι οικογένειες αυτές όμως έχουν σήμερα τη δυνατότητα:

  • Να πάρουν τα τρόφιμα που χρειάζονται από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.
  • Να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ δημοτικά τέλη.
  • Να λάβουν υπηρεσίες υγείας από το Δημοτικό Ιατρείο και φάρμακα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο.
  • Να λάβουν οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου.
  • Να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα παιδιά τους δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από το Κοινωνικό Φροντιστήριο που λειτουργεί χάρη στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν τα ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης μας.

Όλα αυτά που υπόσχεται ο κ. Κώστας Βλάχος τα προσφέρει ήδη σήμερα η διοίκηση Γ. Πατούλη στους πολίτες της πόλης.

Γι΄ αυτό αναρωτιόμαστε τελικά τι νέο φέρνει με την υποψηφιότητά του στην πόλη;

Ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα συμμετέχουν συγγενικά του πρόσωπα;

Ένα πρόγραμμα που ήδη υλοποιείται από τη σημερινή διοίκηση;

Πιστεύει πραγματικά ότι το πρόβλημα της πόλης είναι αν θα βγει ή όχι στα τηλεοπτικά κανάλια ο ίδιος;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet