Video

Γ. Πατούλης: «Θα κάνω το Μαρούσι πρότυπη πόλη στην Ελλάδα» – VIDEO

Με τον «αέρα» του μεγάλου ποσοστού που έλαβε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ανανεώνοντας για τρίτη συνεχόμενη περίοδο τη θητεία του στο δημαρχιακό αξίωμα και το βλέμμα στραμμένο προς την κάλπη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μιλά στο enypografa.gr για τους επόμενους στόχους του, εντός κι εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Συνέντευξη Γιώργου Πατούλη στο enypografa.gr(1)Αν και η συνέντευξη εστιάζεται στα θέματα του Αμαρουσίου, αυτό που «κεντρίζει» το ενδιαφέρον και αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια είναι η αναφορά τού επικεφαλής του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» για την ΚΕΔΕ, την οποία χαρακτηρίζει ως «μικρομάμαγαζο», εξυπηρέτησης «μικροσυναλλαγών».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του δημάρχου Αμαρουσίου

Για το γεγονός ότι, παρ΄ ότι προέρχεται από τον χώρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και εκ των πραγμάτων «χρεώνεται» στο μνημονιακό μπλοκ, κατάφερε να επανεκλεγεί και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, δήμαρχος Αμαρουσίου…

Δεν είμαι πουθενά χρεωμένος, παρά μόνο στις απαιτήσεις και τα προβλήματα του μαρουσιώτικου λαού.

Κατεβήκαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές λέγοντας ότι το κόμμα μας είναι το Μαρούσι. Η δική μας προσπάθεια θα είναι, σε αυτήν την πιο ώριμη τρίτη θητεία, πιο ουσιαστικά και πιο εποικοδομητικά, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και να χαράξουμε την καθοριστική πορεία για το μέλλον της πόλης μας.

Συνέντευξη Γιώργου Πατούλη στο enypografa.gr(2)Για τις προτεραιότητές του την προσεχή πενταετία…

Έχουμε αναπτύξει ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες, καθώς με ενδιαφέρει πολύ όλοι οι πολίτες, ακόμη και μέσα σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση, τουλάχιστον στην πόλη μας να έχουν μία στήριξη.

Επίσης θα συνεχίσουμε τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου μας, ο οποίος είχε ξεκινήσει με στρατηγικό και ουσιαστικό τρόπο από το 2007 που αναλάβαμε.

Ακόμη θα δώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση στα έργα υποδομής. Διαθέτουμε πλέον ένα λόγο που μπορεί να ακουστεί σε όποια κυβέρνηση και σε όποιον θεσμό. Θέλουμε να θωρακίσουμε την πόλη μας, μέσα από τις μελέτες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, και στον τομέα των ομβρίων υδάτων και για τα ρέματα και τη διαμόρφωσή τους, αλλά και να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στις γειτονιές, οι οποίες «διψούν» για έργα, τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Για το από πού θα αντλήσει πόρους για τη χρηματοδότηση των σχεδίων του…

Έχουμε ήδη συντάξει κι εξακολουθούμε να συντάσσουμε μελέτες μέσω των οποίων μπορούμε να διεκδικήσουμε -με πολύ πειστικό τρόπο- πόρους από την Περιφέρεια Αττικής, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των ομβρίων υδάτων. Και πιστέψτε μας ότι θα είμαστε πολύ αυστηροί απέναντι σε αυτούς που οφείλουν να κάνουν αυτά τα έργα για τη θωράκιση της πόλης μας, δηλαδή στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, θα αξιοποιήσουμε τους πόρους από το ΕΣΠΑ, είτε μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, είτε μέσω του «Πράσινου Ταμείου», είτε μέσω της ΕΕΤΑ (σ.σ. Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης), αλλά και απευθείας από την Ευρώπη.

Συνέντευξη Γιώργου Πατούλη στο enypografa.gr(3)Για τις πιθανές συνεργασίες με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο…

Είναι σταθερή η πολιτική μας σε αυτό το ζήτημα. Πρώτο έρχεται το συμφέρον της πόλης. Ο πολίτης επέλεξε και στον καθένα έδωσε τον ρόλο που θεωρούσε ότι έπρεπε να δώσει. Εμείς κάναμε ένα κάλεσμα όλων των παρατάξεων, πέρα από κόμματα, ώστε να μπορέσουν να αντιληφθούν κι εκείνες ότι κόμμα είναι η πόλη μας, το Μαρούσι, οι Μαρουσιώτες. Εμείς δεν είμαστε, όπως κάποιες παρατάξεις, σε εναγκαλισμό με κανένα κόμμα.

Όπως προείπατε, με έχουν «χρεώσει» στην κεντροδεξιά και δεν είμαι μακριά από τις αρχές αυτού του χώρου. Θα σας πω, όμως, ότι πάνω απ΄ όλα αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι εδώ είναι η πόλη που ζούμε και υπηρετούμε. Τα κόμματα μεταλλάσσονται -στη θητεία μου έχουν αλλάξει πέντε πρωθυπουργοί και δεκάδες υπουργοί- άρα σε αυτούς που λογοδοτούμε είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Για την εμπλοκή του στις εκλογές της ΚΕΔΕ και πώς αυτή θα επηρεάσει τη δημαρχιακή θητεία του…

Η εμπλοκή μου στις εκλογές της ΚΕΔΕ δεν θα επηρεάσει το έργο που πρέπει να παραχθεί στο Μαρούσι. Απεναντίας, πιστεύω ότι εάν ευοδωθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια, θα δώσει νέα δυναμική στην πόλη μας. Εξάλλου, πιστεύουμε ότι, με βάση και την εμπειρία μας, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ΚΕΔΕ θα βοηθήσει την πόλη μας και εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ΚΕΔΕ. Κι αυτός είναι ο στόχος του «Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση». Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ΚΕΔΕ ήταν ένα μικρομάγαζο μικροσυναλλαγών, όχι για την Αυτοδιοίκηση. Είμαι λίγο σκληρός στις εκφράσεις μου, αλλά η Αυτοδιοίκηση δεν παράγει το έργο που θα μπορούσε να παράγει στη χώρα μας.

Στόχος μας είναι να δώσουμε μία άλλη δυναμική στα συνδικαλιστικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, ώστε να θωρακίσουν την αξία του θεσμού. Να αντιληφθεί και η κεντρική εξουσία ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι «η τελευταία τρύπα του ζουρνά», αλλά όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να λύνει σημαντικά προβλήματα, αρκεί να έχει τους απαραίτητους πόρους.

Για το τι πρέπει να περιμένει ο Μαρουσιώτης από τη διοίκησή του την προσεχή πενταετία…

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον πολίτη να αντιληφθεί ότι είμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, της μαρουσιώτικης οικογένειας… Εμείς από την πλευρά μας θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη για όλη την Ελλάδα.

Όταν οι συνεργάτες μου κι εγώ ξεκινήσαμε αυτό το «οδοιπορικό», το 2007, δώσαμε μία υπόσχεση: ότι δεν θα αφήσουμε ούτε μία μέρα να περάσει χωρίς να έχουμε βάλει ένα μικρό ή μεγαλύτερο λιθαράκι, ώστα να φθάσουμε στην επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet