Γ. Πατούλης: «Πρώτα από όλα το Μαρούσι»
Πολιτική

Γ. Πατούλης: «Πρώτα από όλα το Μαρούσι»

«Πρώτα από όλα το Μαρούσι. Ενωμένοι Συνεχίζουμε. Μαζί πάμε το Μαρούσι Μπροστά». Αυτό ήταν το μήνυμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς τους εκατοντάδες πολίτες της πόλης που προσήλθαν στο δημαρχείο για την εκδήλωση απολογισμού του έργου της σημερινής δημοτικής αρχής

Ισχυρό μήνυμα στήριξης και εμπιστοσύνης στην προσπάθεια και στο έργο του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη έστειλαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση απολογισμού της τελευταίας τριετίας, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η εμπειρία και η γνώση των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη, η στήριξη των εργαζομένων, η διαχείριση με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των πόρων του Δήμου καθώς και η αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για έργα και αποπληρωμή υποχρεώσεων του παρελθόντος, είναι οι λόγοι που η δημοτική αρχή κατάφερε να κρατήσει τον Δήμο «όρθιο».

Κι όλα αυτά σε περιβάλλον δημοσιονομικής στενότητας, με 70% μειωμένη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, με το 1/3 του προσωπικού σε σχέση με το 2007, με δεκάδες νέες αρμοδιότητες χωρίς τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων, αλλά και τη μεταφορά δεκάδων αρμοδιοτήτων εξαιτίας του Καλλικράτη, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

«Αποδείξαμε ότι είμαστε διοίκηση που μπορεί να κάνει έργο ακόμη και σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης και δημοσιονομικής λιτότητας. Αποδείξαμε ότι είμαστε μια διοίκηση που βάζει το Μαρούσι πάνω από όλα, μια διοίκηση που αγκαλιάζει όλους τους πολίτες, ξεπερνώντας τα στενά κομματικά πλαίσια τα οποία θέλουν κάποιοι να μας εγκλωβίσουν. Η δική μας διοίκηση ήταν αυτή που μπόρεσε να συνεργαστεί και να διεκδικήσει προς όφελος της πόλης απέναντι σε πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις, σε τέσσερις διαφορετικούς πρωθυπουργούς και σε πάνω από 40 διαφορετικούς υπουργούς», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου χειροκροτούμενος από το πλήθος των παριστάμενων.

Ακολουθεί ο απολογισμός του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Νοικοκύρεμα και εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου

Με την πολιτική που ακολούθησε η δημοτική αρχή μεταξύ άλλων πέτυχε:

  1. Να αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση και να επιτύχει πλεονάσματα. Από τα ελλείμματα χρήσης των δεκάδων εκατομμυρίων του παρελθόντος, το 2014 θα είναι η χρονιά που ο προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου θα είναι για πρώτη φορά πλεονασματικός.
  2. Να μειώσει το χρέος με την επαναδιαπραγμάτευση, την επιμήκυνση και το κούρεμα των δανείων.
  3. Να αποπληρώσει τις οφειλές προς τρίτους. Ο πίνακας οφειλών προς προμηθευτές και τρίτους του Δήμου έφτανε τα 60.000.000 ευρώ.
  4. Να μειώσει από 23 σε τρία τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
  5. Να διασφαλίσει, με τη μεταφορά του προσωπικού των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας στον Δήμο, σταθερή δουλειά και εισόδημα σε περισσότερους από 400 εργαζόμενους.
  6. Να πληρώνει στην ώρα της τις υποχρεώσεις προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν.
  7. Να μην καταργήσει καμία υπηρεσία του Δήμου, παρά τα οικονομικά προβλήματα και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
  8. Να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους δημότες.
  9. Να μην επιβαρυνθούν οι δημότες, αντίθετα, ενισχύθηκαν με νέες δομές οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Μείωση 20% των ανταποδοτικών τελών σε μια διετία

Είναι η πρώτη διοίκηση στην πόλη του Αμαρουσίου τα τελευταία 30 χρόνια που μείωσε τα δημοτικά τέλη για όλους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατά 20% την τελευταία διετία. Είναι η πρώτη δημοτική αρχή σε όλη την Ελλάδα που εφάρμοσε πολιτική μείωσης 50% ή και απαλλαγής κατά 100% από την καταβολή ανταποδοτικών τελών σε στοχευμένες κοινωνικά ομάδες, ενώ έχουν έκπτωση 50% οι οικογένειες που ανήκουν σε κάποιες από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά διαθέτουν μεγαλύτερο εισόδημα. Μόνο το 2013 και 2014 επωφελήθηκαν από την πολιτική απαλλαγής ή μείωσης στα δημοτικά τέλη,π άνω από 3.000 οικογένειες.

«Η συνετή οικονομική πολιτική ήταν αυτή που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο δίκτυο υποστηρικτών δομών και να στηρίξουμε με πράξεις και όχι λόγια αυτούς που έχουν ανάγκη. Στο Μαρούσι σήμερα κανείς που έχει ανάγκη δεν είναι μόνος, αυτή είναι η δέσμευσή μου» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Κοινωνικές δομές

Μεταξύ των κοινωνικών δομών που λειτουργούν στον Δήμο Αμαρουσίου είναι το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Δημοτικό Ασθενοφόρο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, τα Γεύματα Αγάπης, η Δημοτική Ιματιοθήκη και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία, το Κέντρο Ημέρας Αλτζχάιμερ.

Σεβασμός σε αυτούς που μας μεγάλωσαν

2.200 πολίτες αποτελούν μέλη των 6 παραρτημάτων του ΚΑΠΗ, τρία εκ των οποίων, στο Πολύδροσο, στην Αγία Φιλοθέη και στον Παράδεισο δημιουργήθηκαν από τη σημερινή διοίκηση Γ. Πατούλη.

Πρότυπο δίκτυο δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Σε μία περίοδο που σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι αναγκάζονται να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον τους παιδικούς σταθμούς, στον Δήμο Αμαρουσίου όχι μόνον δεν έκλεισαν αλλά αντίθετα ενισχύθηκε περαιτέρω το δίκτυο των 13 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που φιλοξενούν την τρέχουσα περίοδο 800 παιδιά. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που ικανοποιείται το 100% των αιτήσεων των εργαζόμενων οικογενειών, εφαρμόζοντας πολιτική χαμηλών τροφείων, ενώ έχει προβλέψει την απαλλαγή των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα από την καταβολή τους.

Έργα στην πόλη

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στα 14 σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις που έγιναν ή βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης στην πόλη, τονίζοντας ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την περιορισμένη χρηματοδότηση πέτυχε να παραδώσει στους πολίτες πολλά νέα έργα, με τα οποία ενισχύονται οι υποδομές του Δήμου και βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Τα σημαντικότερα είναι:

  1. Η βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου.
  2. Η βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του Αμαρουσίου μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων. Το έργο αφορά στις γειτονιές του Αγίου Θωμά, του Παραδείσου και του Πολύδροσου.
  3. Ο νέος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός της Κοκκινιάς.
  4. Η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Ήδη εγκρίθηκαν και ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις Π.Ε. Ψαλίδι, Νέα Λέσβος, Ανάβρυτα, Κοκκινιά, Πολύδροσο, Άγιος Θωμάς, Στούντιο Α, Σωρός, Νέο Μαρούσι. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελετών για τις περιοχές Παραδείσου, Αγίου Νικολάου, Νέου Τέρματος και Κέντρου. Στο πλαίσιο αυτό έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για την κατασκευή δικτύου αγωγού ομβρίων σε Στούντιο Α, Ψαλίδι και Νέα Λέσβο.
  5. Εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο πόλης. Ολοκληρώθηκε η πράξη εφαρμογής στην Π.Ε. Αγίου Θωμά, εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης οι περιοχές Κ. Σωρός, Τύμβος, Μαρμαράδικα, ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για την τροποποίηση του ΓΠΣ της πόλης.
  6. Νέο κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς.
  7. Παιδικές χαρές σε όλο το Μαρούσι.
  8. Η ανάπλαση του Κ.Χ. 9760, στην Π.Ε. Σωρού.
  9. Το νέο πάρκο γειτονιάς στον Άγιο Θωμά, με τη δημιουργία παιδικής χαράς και του μεγαλύτερου στην Αττική πρότυπου skate park.
  10. Τo 8o -9o Γυμνάσιο Αμαρουσίου στην Αγία Φιλοθέη, για το οποίο έχει κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος.
  11. Οι νέες σχολικές αίθουσες στο 4ο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό.
  12. Τα έργα αποχέτευσης και κατασκευής αγωγών ακαθάρτων.
  13. Τα έργα οδοποιίας και οι κατασκευές νέων πεζοδρομίων σε όλο το Μαρούσι.
  14. Οι δύο πεζογέφυρες επί της Κηφισίας.
Το σχέδιο της διοίκησης Πατούλη για το μέλλον

Επιπλέον στο μελλοντικό σχέδιο έργων και παρεμβάσεων της σημερινής Διοίκησης περιλαμβάνονται:

  1. Η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία ΗΣΑΠ με αυτοχρηματοδότηση και η δημιουργία πλατείας στον πάνω χώρο με συντριβάνι που θα αποτελεί τοπόσημο για την πόλη.
  2. Η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικοπέδου επί της οδού Κηφισίας και Βασ. Σοφίας και την τοποθέτηση πεζογέφυρας.
  3. Η τοποθέτηση δύο ακόμη πεζογεφυρών επί της Αγίου Κωνσταντίνου και Κηφισίας και στο ύψος του Υγεία.
  4. Η αξιοποίηση έκτασης 14 περίπου στεμμάτων επί της οδού Ειρήνης που θα παραχωρηθούν από το υπουργείο Υγείας για τη δημιουργία αθλητικών χώρων.
  5. Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ακίνητο Καρέλλα.
  6. Η κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης, στη θέση του κλειστού «Σπύρος Λούης».
  7. Η κατασκευή νέων σχολείων σε Άγιο Θωμά, Ανάβρυτα.

Κλείνοντας την παρουσίαση του έργου της δημοτικής Αρχής ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τόνισε:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν θετικά την προσπάθειά μας και θα μας παρέχουν για μια ακόμη φορά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της πόλης μας για την επόμενη τετραετία.

Στις εκλογές του 2014 θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Από τη μία, θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. Από την άλλη, θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας, της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιτρέψουν να πάει η πόλη πίσω. Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Στις εκλογές της 18ης Μαΐου ψηφίζουμε δημοτική αρχή και δήμαρχο για το Μαρούσι, όχι κόμμα. Ψηφίζουμε για την πόλη μας, για την καθημερινότητά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet