Δήλωση περί ορκωμοσίας από την ΕΝΟΤΗΤΑ
Πολιτική

Δήλωση περί ορκωμοσίας από την ΕΝΟΤΗΤΑ

Στη σημασία του όρκου που έδωσαν στην τελετή ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρονται, με ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γιαννακάκος, Κατερίνα Ψάλτη, Πέτρος Κούκουζας, Δημήτρης Κουτσουβέλης κατά την τελετή της σημερινής (31-8-2014) ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου δήλωσαν:

Στη σημερινή τελετή της ορκωμοσίας όλοι και όλες οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεσμευτήκαμε ότι θα τιμήσουμε την ψήφο των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν τον ρόλο της μείζονος μειοψηφίας και θα τους υπηρετήσουμε με σύνεση, υπευθυνότητα, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και εργατικότητα.

Θα υπηρετήσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της συμμετοχής των πολιτών.

Με το προσωπικό μας παράδειγμα και στάση ζωής θα συμβάλλουμε στην ανύψωση του φρονήματος, της αυτοπεποίθησης και του αυτοσεβασμού των πολιτών, απαραίτητων προϋποθέσεων για μία δημοκρατική, αντιμνημονιακή διέξοδο από την κρίση που οι πολίτες τόσα χρόνια πληρώνουν άδικα, χωρίς να ευθύνονται για αυτήν.

Θα αγωνιστούμε για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού της Toπικής Aυτοδιοίκησης και της διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας από την εκποίησή της.

Δεν θα επιτρέψουμε τις απολύσεις προσωπικού και την αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου μέσω των επιχειρούμενων ιδιωτικοποιήσεων και της αξιολόγησης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητά μας χωρίς να τη θεωρούμε φιλανθρωπία ή ευκαιρία για προβολή, ώστε κανείς στην πόλη να μην αισθάνεται στο περιθώριο.

Προτεραιότητά μας επίσης τα προβλήματα των ανέργων και της νεολαίας, ώστε να μην πάει εξαιτίας της κρίσης χαμένη μία ολόκληρη γενιά.

Θα εργαστούμε για την κοινωνική συνοχή στην πόλη μας, για ένα Μαρούσι δημοκρατικό, αντιφασιστικό, περιβαλλοντικά ευαίσθητο, της ήπιας οικιστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, κέντρο της κεραμικής τέχνης, του αθλητισμού και των νέων τεχνολογιών.

Η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Μαίρη Διακολιού δεν παρέστη στην ορκωμοσία για αντικειμενικούς λόγους και θα ορκιστεί εντός των προσεχών ημερών.

Παράλληλα, το γραφείο Τύπου του συνδυασμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί του Ηλίας Γιαννακάκος, Κατερίνα Ψάλτη και Δημήτρης Κουτσουβέλης ορκίστηκαν με θρησκευτικό και όχι με πολιτικό όρκο, όπως λανθασμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου.

Διευκρινιστική δήλωση του γραφείου Τύπου

Σχετικά με την αποψινή (σ.σ. χθεσινή) ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας Ηλίας Γιαννακάκος, Κατερίνα Ψάλτη και Δημήτρης Κουτσουβέλης ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet