Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου ο Λ. Μαγιάκης
Πολιτική

Εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου ο Λ. Μαγιάκης

Δόθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι για την αναγγελία της υποψηφιότητας του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης Λευτέρη Μαγιάκη ως υποψήφιου δημάρχου Αμαρουσίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης η κ. Δώρα Δαβή παρουσίασε την ομόφωνη  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Σύμφωνα με αυτήν υποψήφιος δήμαρχος επιλέγεται ο κ. Λ. Μαγιάκης, που, όπως επισημαίνει η παράταξη, διαθέτει σε αυτήν τη φάση  την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα και οργανωτική εμπειρία.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη εάν ο κ. Μαγιάκης εκλεγεί δήμαρχος θα παραμείνει επικεφαλής της παράταξης για όλη την προβλεπόμενη θητεία. Σε αντίθετη περίπτωση, στο πλαίσιο της συλλογικότητας και της εναλλαγής στις θέσεις ευθύνης, επικεφαλής της παράταξης από 1η Οκτωβρίου 2021 και μέχρι τέλους της θητείας θα είναι η δημοτική σύμβουλος Αικατερίνη Ψάλτη.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και δήλωσαν την υποστήριξή τους στην παράταξη ο δημοτικός σύμβουλος Βελισάριος Ελευθερίου, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη Κλαπάκη, ο Γιώργος Αναλυτής, εκπρόσωπος της αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας ΕΝΑΜ και ο πολιτικός μηχανικός Γιάννος Γιαννόπουλος, γνωστός για τους αγώνες για τα δικαιώματα της νεολαίας στο Μαρούσι και ευρύτερα.

Μήνυμα στήριξης της υποψηφιότητας των Λ. Μαγιάκη και Αικ. Ψάλτη απέστειλε ο πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος της Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου, Δ. Κοτσώνης.

Στη συνέντευξη είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν ευχόμενοι «Καλή επιτυχία» στον συνδυασμό ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης με την παράταξη Συμμαχία Πολιτών, Β. Καραβάκος και ο δημοτικός σύμβουλος Β. Τριάντος.

Παραβρέθηκαν, επίσης, και δήλωσαν τη στήριξη τους μέλη διοικητικών συμβουλίων φορέων του Αμαρουσίου και πολλοί άλλοι φίλοι και φίλες της παράταξης που, όπως επισημαίνει η παράταξη, «συμπορευόμαστε τα τελευταία 20 χρόνια στα κινήματα και τους αγώνες».

Στην ομιλία του ο κ. Λ. Μαγιάκης ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξης και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμή που του έκαναν να τον εκλέξουν και πάλι υποψήφιο δήμαρχο. Αναφέρθηκε στις αρχές, τις αξίες, το πολιτικό ήθος που διέπουν την παράταξη, τις αυτοδιοικητικές  θέσεις και τους προγραμματικούς της στόχους, όπως αποφασίστηκαν στη συνέλευση της παράταξης στις 7 Νοεμβρίου 2018.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο έργο της παράταξης στην προηγούμενη θητεία στην κοινωνία, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους θεσμούς.

Εξέφρασε τον αντιμνημονιακό προσανατολισμό της παράταξης, όχι μόνο γιατί τα μνημόνια είναι σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, αλλά και γιατί, όπως είπε, «υποβαθμίζουν τη δημοκρατία και προσπαθούν να αδρανοποιήσουν την κοινωνία ώστε να μην αντιστέκεται στις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για αυτήν».

«Αποτελούμε τη συνέχεια της εκλογικής επιτυχίας του 2014 και των αγώνων του Κόντρα στον Καιρό που ξεκίνησαν το 2002! Για εμάς τίποτα δεν άλλαξε που να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση.

»Η παράταξή μας διαθέτει  ένα ικανό, έμπειρο και αποτελεσματικό στελεχιακό δυναμικό που την πλαισιώνει και την υποστηρίζει. Ένα δυναμικό που διαθέτει  τη απαραίτητη γνώση εμπειρία και διάθεση, για να αποκτήσει, επιτέλους, ο Δήμος Διοίκηση που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της τρέχουσας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής συγκυρίας» τόνισε ο κ. Λ. Μαγιάκης.

Ακολούθως συμπλήρωσε: «Η απλή αναλογική αποτελεί για εμάς ευκαιρία σύγκλισης και σύνθεσης απόψεων, πλουραλισμού, ενότητας για την ενδυνάμωση της παρέμβασης  στην κοινωνία. Να δώσουμε την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δεν τη βλέπουμε σαν ευκαιρία και μοχλό πίεσης για την κατάληψη θέσεων στη διοίκηση του Δήμου».

Αναφερόμενος στις πέντε επίσημες υποψηφιότητες που προέρχονται από την παράταξη Πατούλη ισχυρίστηκε ότι «οι Μαρουσιώτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το καινούργιο, αφού τα πρόσωπα αυτά, είτε μέσα είτε έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στήριξαν επί 12 χρόνια τις πολιτικές που έφεραν την πόλη στο σημερινό χάλι με ευθύνη τόσο των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και του κ. Πατούλη προσωπικά που σήμερα διεκδικεί την Περιφέρεια Αττικής».

Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα Καραμέρου είπε ότι: «Ο κ. Καραμέρος, που το 2014 προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να ηγηθεί της δικής μας παράταξης, αυτοανακηρύχθηκε σε υποψήφιο δήμαρχο επειδή έκρινε τον εαυτό του κατάλληλο, επικοινωνιακό, αναγνωρίσιμο, πάνω από οποιαδήποτε συλλογικότητα απέναντι στην οποία θα λογοδοτεί. Είμαστε απέναντι σε αυτή τη πολιτική αντίληψη του πολίτη ψηφοφόρου, του πολίτη πελάτη».

Τέλος, ο κ. Μαγιάκης εμφανίστηκε βέβαιος για το ηθικό και το πολιτικό πλεονέκτημα της παράταξης και για τη μεγάλη εκλογική επιτυχία της στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κ. Κατερίνα Ψάλτη στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε με τη σειρά της όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στη δουλειά που έγινε παρά τις δυσκολίες. «Ήταν σαν να μετακινούσαμε ένα βουνό με τα χέρια» τόνισε.

Στη συνέχεια επισήμανε:

«Η παράταξη με τις παρεμβάσεις της προσπάθησε να σταματήσει σχέδια που στόχο είχαν το οικονομικό όφελος κάποιων και τη διάλυση της ζωής και της κοινωνίας μας. Με τη δουλειά μας κατορθώσαμε να κερδίσουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση ακόμα και των πολιτικών αντιπάλων μας.

»Σήμερα 4 περίπου χρόνια μετά ερχόμαστε μπροστά σας ζητώντας ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Περισσότερο παρά ποτέ είναι ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις και να πολεμήσουμε για την πόλη μας, για μας τους ίδιους και δεν περισσεύει κανείς.

»Σε μια εποχή που όλα φαίνονται γκρίζα και νομίζουμε ότι όλα τέλειωσαν είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να πολεμήσουμε.

»Και αυτό είναι που μπορεί να μας φέρει σε μια καινούργια μέρα. Mια μέρα που θα είμαστε κυρίαρχοι του τόπου μας, που θα ζούμε με αξιοπρέπεια κατά πως μας ταιριάζει και κατά πως πρέπει, γιατί η μικρή μας τοπική κοινωνία είναι ο χώρος που ζούμε και αναπνέουμε.

»Εκεί όπου μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και οφείλουμε να τους τον παραδώσουμε αν όχι καλύτερο από αυτόν που μας άφησαν οι πατεράδες μας, τουλάχιστον τον ίδιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet