ΕΝΟΤΗΤΑ: «Αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων ο Γ. Πατούλης»
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: «Αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων ο Γ. Πατούλης»

Ψήφισμα για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου κατέθεσε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου που διεξήχθη την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, το οποίο και απορρίφθηκε.

Η παράταξη, σε σχετική ανακοίνωσή της, καταφέρεται εναντίον του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τον οποίο κατηγορεί ότι αδιαφορεί για την ασφάλεια της εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων και ότι ως υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ «έχει αναλάβει αναβαθμισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ς Σεπτέμβρη 2014 η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κατέθεσε στο Προεδρείο πρόταση ψηφίσματος προκειμένου να υιοθετηθεί απ΄ όλες τις δημοτικές παρατάξεις πολιτική απόφαση, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου. Υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν αξιολογηθεί από το ΑΣΕΠ τα προηγούμενα χρόνια με απόφαση του τότε υπουργού της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τώρα η συγκυβέρνηση, υπακούοντας τις εντολές της τρόικα με σκοπό τις απολύσεις θέλει να περάσει από επαναξιολόγηση τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ έχει αλλάξει και τα κριτήρια μονιμοποίησής τους σε σχέση με εκείνα που ίσχυαν όταν είχαν αξιολογηθεί. Αυτό σημαίνει προγραφή απολύσεων στην οποία η παράταξή μας αντιτάσσεται σθεναρά.

Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης και κομματικός υποψήφιος της Ν.Δ. για την προεδρία της ΚΕΔΕ αρνήθηκε να υιοθετήσει το ψήφισμα παρά το ότι ο ίδιος ως δήμαρχος έχει συμμετάσχει στις παλιές αξιολογήσεις και συνεπώς είναι ο μόνος που είχε καρπωθεί τότε τυχόν πολιτικά οφέλη και ψήφους. Σήμερα και μάλιστα ‒όχι τυχαία‒ μετεκλογικά, αδιαφορεί για την ασφάλεια της εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Τέλος, σημειώνουμε, ότι το σημερινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο οποίο πλειοψηφία έχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πρόσφατα ζήτησε την αναστολή της εν λόγω διαδικασίας.

Φαίνεται, ο κ. Γ. Πατούλης για να αναλάβει να είναι κομματικός υποψήφιος πρόεδρος για την ΚΕΔΕ, έχει αναλάβει αναβαθμισμένες μνημονιακές υποχρεώσεις.

Το ψήφισμα για τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου

Της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι 

Το Δ.Σ. του Δήμου Αμαρουσίου δηλώνει την αντίθεσή του στις προσπάθειες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να αποψιλώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από προσωπικό υπό το πρόσχημα της εφαρμογής του Νόμου 4250/2014. Ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των εργαζομένων του και θα αντισταθεί σε όποια πολιτική με δυσμενείς συνέπειες στις ζωές τους και στη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Αντιτασσόμαστε από θέση αρχής, σε κάθε πρακτική που οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας και καταρράκωση ανθρώπινων ζωών, όπως διακηρύξαμε και με το ψήφισμα του Δ.Σ. μας «Σχετικά με την αξιολόγηση και την κινητικότητα των εργαζομένων στους Δήμους» πριν από δύο μήνες.

Γνωρίζουμε ότι η μετατροπή των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου έγινε κατ΄ εφαρμογή του νόμου και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, υπό την εποπτεία και κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και κάθε εκ των υστέρων ανατροπή των κριτηρίων μονιμοποίησης ή αμφισβήτηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, είναι αντίθετη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους δικαίου.

Αρνούμαστε, λοιπόν, να συμπράξουμε σε πολιτικές της Κυβέρνησης που θα αποστερήσουν από τον Δήμο μας πολύτιμο εργατικό δυναμικό, απόλυτα απαραίτητο για τη συνέχιση της παροχής άρτιων υπηρεσιών στους δημότες μας σε κοινωνικά ευαίσθητους τομείς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί της σχεδιασμοί.

Δηλώνουμε, όμως, την προσήλωσή μας στη νομιμότητα την οποία αποδείξαμε έμπρακτα με τον συνεχιζόμενο έλεγχο για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων, που ακόμη διενεργείται και δεσμευόμαστε ότι θα ολοκληρωθεί με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια.

Στηρίζουμε τις αποφάσεις που είχαν λάβει όλα τα προηγούμενα Δ.Σ. για τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων μας σε αορίστου χρόνου, γιατί επιμένουμε ότι ελήφθησαν νόμιμα, χωρίς κομματικές διακρίσεις με μόνο κριτήριο το συμφέρον του Δήμου και των Μαρουσιωτών.

Συμπαραστεκόμαστε στους δημάρχους που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα εξαιτίας της σθεναρής τους στάσης να αρνηθούν να συμπράξουν στην εφαρμογή του νόμου των απολύσεων. Καθήκον των δημοτικών αρχών, όπως ρητά προβλέπεται στον νόμο, είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων, η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία των Δήμων και η υπεράσπιση της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής αυτοτέλειας τους.

Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής εργασίας του προσωπικού, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και θα λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο σε επίπεδο θεσμικό, πολιτικό, νομικό, προκειμένου να αποκρούσουμε οποιαδήποτε ενέργεια επιβουλής της αποτελεσματικής, διαφανούς, δημοκρατικής, νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet