ΕΝΟΤΗΤΑ: Καταγγελία για απευθείας ανάθεση έργου
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: Καταγγελία για απευθείας ανάθεση έργου

Για απευθείας ανάθεση έργου κατεδάφισης και καθαρισμού του χώρου της παλαιάς αποθήκης ΗΒΗ, έναντι 136.000 ευρώ, σε εταιρεία που έχει αναλάβει κι άλλα έργα στην πόλη, κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λευτέρη Μαγιάκη. Ακολουθεί η σχετική καταγγελία:

Στις 14 Απριλίου 2014 η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου ανέθεσε απευθείας, χωρίς διαγωνισμό, στην εταιρεία ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ – ΚΟΣΣΟΒΑΣ Ο.Ε. την κατεδάφιση του κτίσματος της παλαιάς αποθήκης της ΗΒΗ και τον καθαρισμό του χώρου, έναντι 136.000 ευρώ!

Μόλις 34 ημερολογιακές ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η διοίκηση Πατούλη έκρινε το έργο κατεπείγον και αποφάσισε να το αναθέσει στην εταιρεία του κ. Χρυσοσπάθη, που κατασκευάζει τα έργα στο κέντρο του Αμαρουσίου και έχει αναλάβει με τον ίδιο τρόπο «της απευθείας ανάθεσης» και άλλες εργολαβίες στην πόλη μας.

Υποκριτικά η διοίκηση Πατούλη ισχυρίζεται πως τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας (1 έως 4 Μαρτίου), που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις παρακείμενες ιδιοκτησίες, καθιστούν «επιτακτική ανάγκη για την απευθείας ανάθεση του έργου» και πως «δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού».

Επτάμιση χρόνια διοικεί ο κ. Πατούλης και οι συνεργάτες του και δεν ευαισθητοποιήθηκαν ούτε από τις πλημμύρες ούτε από τις καταστροφές των περιουσιών, ούτε από τους κινδύνους που διέτρεχαν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν βρήκαν ούτε τον χρόνο, ούτε τα ποσά για να πραγματοποιήσουν το εν λόγω απαραίτητο έργο, με όλες τις διαφανείς, ανοικτές διαδικασίες, για επτάμιση χρόνια. Έβλεπαν τα σπίτια να πλημμυρίζουν, τους κατοίκους να κινδυνεύουν, τις περιουσίες να καταστρέφονται, όμως δεν ενεργούσαν. Περίμεναν να πλησιάσουν οι δημοτικές εκλογές, ώστε να πραγματοποιήσουν το αυτονόητο έργο, με απευθείας ανάθεση και να το εκμεταλλευτούν για να ψηφιστούν ξανά από τους πολίτες της περιοχής. Τόση ευαισθησία…

Η διοίκηση Πατούλη λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές δίνει, χωρίς διαγωνισμό, 136.000 ευρώ των Μαρουσιωτών για την εξυπηρέτηση των προεκλογικών της αναγκών.

Οι μέρες όμως της αδιαφάνειας, της σπατάλης και των “απ’ ευθείας αναθέσεων” τελειώνουν. Οι πολίτες σε λίγες μέρες θα επιλέξουν μια άλλη διοίκηση, με διαφάνεια, αξιοκρατία, ήθος, αισθητική και αποτέλεσμα στην καθημερινότητά τους.

Θα επιλέξουν την «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» και τον Λευτέρη Μαγιάκη.

Τον Μάιο αλλάζουμε εποχή. Τον Μάιο αλλάζουμε διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet