Ενωμένο Μαρούσι: Χαριστική η ρύθμιση για το ΙΑΣΩ – Χάνεται ένας ακόμα ελεύθερος χώρος
Κοινωνία

Ενωμένο Μαρούσι: Χαριστική η ρύθμιση για το ΙΑΣΩ – Χάνεται ένας ακόμα ελεύθερος χώρος

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, της Τρίτης 26 Απριλίου 2021, η πλειοψηφία ενέκρινε πολεοδομική ρύθμιση που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας κ. Ρώτας, με την οποίαν καταργείται ο (αδιάνοικτος) δρόμος που χωρίζει το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ΙΑΣΩ (Ο.Τ. 1083) με το οικοδομικό τετράγωνο προς βορρά που βρίσκεται ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης (Ο.Τ. 1086)», όπως αναφέρει η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει:

Το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με τις υφιστάμενες χρήσεις γης, το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης (Ο.Τ. 1086), ιδιοκτησίας του ΙΑΣΩ, έχει χρήση αμιγούς κατοικίας, δηλαδή μπορούν να κτιστούν μόνο κατοικίες, σύμφωνα με τους υφιστάμενους όρους δόμησης, ενώ το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ΙΑΣΩ (Ο.Τ. 1083) έχει χρήσεις γης γενικής κατοικίας-υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατάργηση του δρόμου που χωρίζει τα δύο οικοδομικά τετράγωνα και την ενοποίηση πλέον του ενιαίου οικοδομικού τετραγώνου ως Ο.Τ. 1083, δίνεται η δυνατότητα στο ΙΑΣΩ να επεκτείνει και στο σημερινό υπαίθριο χώρο στάθμευσης τη χρήση γενικής κατοικίας-υπηρεσίες υγείας και να κατασκευάσει ανάλογο κτίσμα με το ΙΑΣΩ και σε αυτόν τον χώρο.

Την παραπάνω ρύθμιση υπερασπίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Αμπατζόγλου, με φθηνούς και νομικά έωλους αντιπερισπασμούς, αποδίδοντας τα επιχειρήματα της δημοτικής παράταξης Ενωμένο Μαρούσι σε ιδεοληψίες!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet