Ενότητα: Πρωτοπόρος και στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ενότητα: Πρωτοπόρος και στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Πατούλης

«Πρωτοπόρο» στις ιδιωτικοποιήσεις αποκαλεί τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η παράταξη καλεί τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου να διεκδικήσει την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και δηλώνει ότι η ίδια στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πρωτοπόρος και στις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Πατούλης

Σε επτά συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου έχει επιχειρήσει να προχωρήσει στην έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες του οδοκαθαρισμού του Δήμου και της φύλαξης των δημοτικών εγκαταστάσεων. Και τις επτά φορές τα θέματα αποσύρθηκαν ύστερα από τη σθεναρή παρέμβαση του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην πολιτική γραμμή της δημοτικής Αρχής για σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου που θα οδηγήσει στην απώλεια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΟΤΑ και τη μεταφορά πόρων στον ιδιωτικό τομέα. Ακολουθεί το νεοφιλελεύθερο δόγμα που προωθεί και μέσω της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης για «λιγότερο και ευέλικτο κράτος».

Είναι η συνέχεια ενεργειών που ακολουθήθηκαν και στο παρελθόν από τον Δήμο μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλά  και της σχεδιασμένης απαξίωσης των υποδομών του Δήμου (στόλος απορριμματοφόρων, κλείσιμο συνεργείου συντήρησης και επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων κ.λπ.). Η παράνομη μη απόδοση από τη διοίκηση Πατούλη των 51 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, αποτέλεσε το πρώτο μέρος του σχεδίου της, ώστε να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας μιας πολύ βρώμικης πόλης.

Αποσκοπεί το σχέδιο αυτό, στη σταδιακή μεταφορά και άλλων αρμοδιοτήτων (Διαχείριση Απορριμμάτων, Τεχνική Υπηρεσία, Λογιστήριο, Κοινωνικές Υπηρεσίες) στον ιδιωτικό τομέα με άμεση συνέπεια την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των δημοτών με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Θέλει να εξυπηρετήσει τις πελατειακές σχέσεις του δημάρχου με τους χιλιάδες ανέργους της πόλης μας που είναι σε απόγνωση και ψάχνουν για μια δουλειά με οποιουσδήποτε όρους.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή να διεκδικήσει εδώ και τώρα να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στον Δήμο με σταθερή και μόνιμη εργασία υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Να σταματήσει τώρα το εμπόριο ελπίδας που προσβάλλει τους συμπολίτες μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα, ιδιαίτερα όταν οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικές και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών όταν μάλιστα οι ανάγκες είναι πάγιες, διαρκείς και όχι εποχιακές.

Η παράταξή μας στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων. Θα στηρίξει τους αγώνες τους για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Θα διαφυλάξει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά πόρων των δημοτών σε ιδιώτες σαν και αυτούς που ευθύνονται για την περιβαλλοντική καταστροφή που έγινε πριν λίγο καιρό στον Ασπρόπυργο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet