ΕΣΚ: Ούτε στο Μαρούσι – ούτε πουθενά! Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει!
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

ΕΣΚ: Ούτε στο Μαρούσι – ούτε πουθενά! Η τρομοκρατία κυβέρνησης και αστυνομίας δεν θα περάσει!

Οι Τοπικοί Πυρήνες στα Βόρεια Προάστια του Εργατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΣΕΚ) καταγγέλλουν ότι, για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα, η αστυνομία προσπάθησε να παρεμποδίσει στον πεζόδρομο της Ερμού, στο Μαρούσι, την εδώ και 25 χρόνια εβδομαδιάτικη εξόρμηση της εφημερίδας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς «Εργατική Αλληλεγγύη», που εκδίδει το ΣΕΚ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, στις 9 Νοεμβρίου δύο μέλη του προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, «με αφορμές που οι αστυνομικοί τις κατέβασαν από τα κεφάλια τους εκείνη τη στιγμή», όπως τονίζεται, ενώ και στις 22 Νοεμβρίου έγινε ξανά σύσταση να σταματήσει η εξόρμηση.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, συνεχίζει η καταγγελία, «μία μέρα μετά τη συγκλονιστική διαδήλωση για τη μνήμη του δολοφονημένου από την αστυνομία Αλέξη Γρηγορόπουλου και το όργιο καταστολής που ακολούθησε, για πάνω από 1,5 ώρα, τέσσερις(!) αστυνομικοί ήταν στο σημείο όπου γίνεται η εξόρμηση, ζητώντας ξανά και ξανά να μετακινηθεί το τραπεζάκι και να φύγουν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι, διακόπτοντας τη συζήτηση με τον κόσμο της γειτονιάς και παρεμποδίζοντας την πολιτική παρέμβαση».

Αφορμή, για μια ακόμη φορά, όπως λένε οι εκπρόσωποι του κόμματος, ήταν καταγγελία καταστηματάρχισσας, «η οποία φυσικά είχε ξανά τη στήριξη του ακροδεξιού Νικολαράκου, επιχειρηματία στην περιοχή, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Μαρουσιού και δημοτικού συμβούλου». Όπως υποστηρίζουν, «σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνονταν απανωτά τηλέφωνα από τους αστυνομικούς και τους δύο μαγαζάτορες, προφανώς για να βρουν κάποια αφορμή για να συλλάβουν για ακόμα μία φορά τα μέλη του ΣΕΚ. Η αντίδραση του κόσμου που έβλεπε τα αίσχη, καθώς και η επιμονή των μελών του ΣΕΚ να συνεχίσουν την εξόρμηση, έριξε στο κενό τις προσπάθειές τους».

Η καταγγελία της καταστηματάρχισσας, αν και έχει εμφανώς πολιτικό κίνητρο, είναι μόνο η αφορμή για όλο αυτό τονίζεται στην ανακοίνωση, που υποστηρίζει ότι «είναι κεντρική αντιμετώπιση της αστυνομίας η προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής των ανοιχτών πολιτικών διαδικασιών, από τις διαδηλώσεις μέχρι τις εξορμήσεις και τις αφισοκολλήσεις. Μήνες τώρα και κάθε βδομάδα, η καταστηματάρχισσα, απειλεί τα μέλη του ΣΕΚ και παίρνει τηλέφωνα την αστυνομία και τον Νικολαράκο, αλλά η αστυνομία αποφάσισε να εμπλακεί με το ξεκίνημα της εκστρατείας “νόμου και τάξης” του Χρυσοχοϊδη και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Οι αστυνομικοί είπαν ότι για πληροφορίες περί της καταγγελίας πρέπει να απευθυνθεί κανείς στη ΓΑΔΑ!».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Φτάνουν να κινητοποιούν αστυνομικές δυνάμεις για να φοβίσουν τον κόσμο που μπαίνει στη δράση και στις πολιτικές διεργασίες. Δεν θα τους περάσει! Το κίνημα ούτε γυρίζει πίσω, ούτε τρομοκρατείται. Και σε κάθε γειτονιά παλεύουμε και κερδίζουμε ότι η φωνή της επαναστατικής αριστεράς και των αγώνων της εργατικής τάξης θα ακούγεται, όσο κι αν λυσσάει η αστυνομία, η κυβέρνηση και κάθε λογής ακροδεξιοί.

»Σας καλούμε στη γιορτή της “Εργατικής Αλληλεγγύης” την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη, στις 9.30μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Ν. Ιωνίας (Πατρ. Ιωακείμ 4, δίπλα από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας)».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet