Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» ζητά οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνονται με τηλεδιάσκεψη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» ζητά οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. να γίνονται με τηλεδιάσκεψη

Με επιστολή που υπογράφουν οι δημοτικές σύμβουλοι Μαρία Καρλατήρα και Ειρήνη Σίμου, η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» ζητά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να περιορίσει τις διά περιφοράς συνεδριάσεις μόνο σε περίπτωση επειγόντων θεμάτων και τις υπόλοιπες να τις πραγματοποιεί με τηλεδιάσκεψη.

Όπως αναφέρει η παράταξη, ο διά περιφοράς τρόπος πραγματοποίησης των συνεδριάσεων στερεί τους δημοτικούς συμβούλου από τη δυνατότητα να ασκήσουν όπως πρέπει τα καθήκοντά τους.

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης προς τον πρόεδρο του Σώματος:

Όπως είναι γνωστό, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, προβλέπονται οι εξής τρόποι συνεδρίασης των δημοτικών συμβουλίων, για όσο διάστημα αυτοί θα ισχύουν: (α) Κεκλεισμένων των θυρών, (β) διά Περιφοράς και (γ) με Τηλεδιάσκεψη.

Με την από 3.4.15 Πρόσκλησή σας έχετε επιλέξει την «διά Περιφοράς» συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία όμως παρουσιάζει σοβαρά μειονεκτήματα, που δεν συνάδουν με το σημερινό τεχνολογικό επίπεδο.

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζει η κάθε παράταξη και ο κάθε δημοτικός σύμβουλος τις τοποθετήσεις των υπολοίπων παρά εκ των υστέρων, όταν αναρτηθούν οι αποφάσεις στο Διαύγεια.
  • Δεν υπάρχει πρακτικά η δυνατότητα να αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια για τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων που έχουν το δικαίωμα να θέσουν οι παρατάξεις.
  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής επιχειρημάτων για σοβαρά θέματα που, ενώ δεν σχετίζονται με τα μέτρα για την προστασία για τον ιό, οι δημοτικές αρχές εντάσσουν στις ημερήσιες διατάξεις επικαλούμενες προθεσμίες που υπάρχουν.

Είναι προφανές ότι την περίοδο αυτή απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του λαού μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω.

Ζητάμε να αξιοποιηθούν άμεσα οι τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν για συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και αξιοποιούνται ήδη από το κεντρικό κράτος, την Περιφέρεια Αττικής (Οικονομική Επιτροπή) και κάποιους Δήμους, όπως άλλωστε προβλέπεται από την ΠΝΠ και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Είναι ευθύνη του Υπουργείου να παράσχει την απαραίτητη τεχνική συνδρομή στους Δήμους για να εξασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων παράλληλα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Είναι όμως και υποχρέωση των Δήμων να απαιτήσουν μια τέτοια συνδρομή. Όσο για τις συνεδριάσεις διά περιφοράς, αυτές να περιοριστούν σε εμφανώς επείγοντα ζητήματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet