«Καλλιεργούν αυταπάτες στον λαό»
Πολιτική

«Καλλιεργούν αυταπάτες στον λαό»

Ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Φωτόπουλος, αρθρογραφεί περί των πλασματικών, όπως τα θεωρεί, πλεονασμάτων που εμφανίζουν η κεντρική διοίκηση, αλλά και η δημοτική αρχή, τονίζει την υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων στον Δήμο και γενικότερα στη χώρα και καλεί τα λαϊκά στρώματα να ενισχύσουν το ΚΚΕ και στις δύο κάλπες που θα στηθούν τον προσεχή Μάιο.

Ακολουθεί το άρθρο του κ. Θ. Φωτόπουλου:

Τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα! Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Η ανάκαμψη θα έρθει, τέρμα τα μνημόνια, τέρμα τα νέα μέτρα! Είναι ώρα, λένε, να μπει τέρμα στη λιτότητα, να διαπραγματευτούμε για το χρέος!

Αυτό είναι το μοτίβο του αστικού Τύπου και της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες. Οι απειλές, οι εκβιασμοί και εκφοβισμοί των προηγούμενων μηνών έρχονται ν’ αντικατασταθούν από την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ότι τα βάσανα των εργαζομένων τελειώνουν, ότι ζυγώνει η ώρα που ο λαός θα ανακουφιστεί.

Και στο Μαρούσι πάνε καλά τα πράγματα! Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δημοτική αρχή παρουσίασε επίσης πλεόνασμα!

Ταυτόχρονα, το ποσοστό των εργατοϋπάλληλων που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία (με 5μηνα-8μηνα- ΚΟΙΝΣΕΠ) ξεπερνάει το 60% του προσωπικού και συνεχώς αυξάνεται. Με αυτό το τρόπο πιέζεται το μόνιμο προσωπικό να χαμηλώνει τον πήχη των απαιτήσεων .

Στους «ωφελούμενους» των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των 300-500 ευρώ, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή τους λένε μην διεκδικείτε και αγωνίζεστε, γιατί έξω περιμένουν 2 εκατ. άνεργοι.

Με λίγα λόγια για το σήμερα τους λένε «σκάστε και σκάψτε» και για το αύριο τους τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», όπως και την εποχή της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και μετέπειτα στην Ε.Ε. και την ΟΝΕ, που κορόιδευαν με τα «χρυσά κουτάλια»!

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις «κυβερνητικές (και τοπικές) επιτυχίες». Όμως σημειώνει ότι υπάρχει ελπίδα, αρκεί… να φύγει αυτή η κυβέρνηση (δημοτική αρχή), να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. σοσιαλδημοκράτες, ν’ αλλάξει ο συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο, να εφαρμοστεί μια νέα συμφωνία στην Ε.Ε. για την αναδιάρθρωση του χρέους (με διαγραφή μέρους του)… και όλα μέλι γάλα… Άλλη μια δόση, λοιπόν, από αυταπάτες που κρύβουν την αλήθεια.

Κρύβουν τα πραγματικά αίτια που γεννούν τα προβλήματα, ανεργία, φτώχεια. εξαθλίωση και προσπαθούν να πιάσουν κυβερνητικό και δημαρχιακό «στασίδι», σπέρνοντας αυταπάτες και τάζοντας ότι με αυτούς κυβέρνηση και δημοτική αρχή, θα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση του Λαού. Ταυτόχρονα διαγωνίζονται ποιος από τους δυο θα εξυπηρετήσει.

Ας απαντήσουν στον Λαό της πόλης οι δήθεν σωτήρες, πώς κρατάς και τον σκύλο (καπιταλιστές) χορτάτο και την πίτα (εργατικά – λαϊκά δικαιώματα) ολόκληρη;

Αυτό δε πρόκειται να γίνει ούτε στη Δευτέρα παρουσία!

Η αλήθεια που θέλουν να κρύψουν από τον Λαό της πόλης μας είναι ότι η περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη, για την οποία κόπτονται και οι δύο, προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, ότι το τέρμα στη λιτότητα σημαίνει στην πραγματικότητα χρηματοδοτήστε το κεφάλαιο, ότι η Ε.Ε., στην οποία βγάζουν και οι δύο το καπέλο, σημαίνει μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, ότι την όποια αναδιάρθρωση του χρέους θα την πληρώσει ο λαός, ότι το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι η διαχείριση της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας…

Αυτός ο ανταγωνισμός στην καλλιέργεια αυταπατών και ψευδαισθήσεων στον λαό θα συνεχιστεί, με αποκορύφωμα τις εκλογές του Μάη. Στην πραγματικότητα ανταγωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί το ενδεχόμενο εξόδου από την κρίση, την προοπτική περάσματος στη φάση της ανάκαμψης.

Αντιπαράθεση η οποία βεβαίως δεν περιορίζεται στα ελληνικά και τοπικά όρια, αλλά αφορά συνολικά την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Και στην ατζέντα υπάρχουν πολλά ζητήματα, που έχουν αναδειχτεί όλη την προηγούμενη περίοδο: Ανάγκη νέων μηχανισμών εποπτείας, με τη νομιμοποίηση του Ευρωκοινοβουλίου, δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, αναδιάρθρωση του χρέους των «κρατών του Νότου, ρευστότητα για επενδύσεις κ.ά.

Βεβαίως, εδώ τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, γιατί εξελίξεις στη διεθνή οικονομία δείχνουν και ανησυχητικά σημάδια που, ανεξάρτητα από το τι γίνεται στην Ευρωζώνη, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά, να δυσκολέψουν την όποια διαδικασία ανάκαμψης.

Σε κάθε περίπτωση, το ποιος συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο, ανάμεσα στις κεντροαριστερές και κεντροδεξιές δυνάμεις, ποια κυβέρνηση, ποιες τοπικές διοικήσεις δεν είναι κάτι αδιάφορο για την αστική τάξη, το κεφάλαιο που έχει την εξουσία στα χέρια του. Ποντάρουν σε όλα τα «άλογα» του αστικού πολιτικού συστήματος και κάνουν τους υπολογισμούς τους, μελετούν ποιοι συνδυασμοί και συνθέσεις τους ευνοούν καλύτερα…

Έτσι θα πρέπει όμως να κάνουν και οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι, να μετρήσουν και να μελετήσουν καλά με βάση τα δικά τους ταξικά συμφέροντα. Να κάνουν το κουμάντο τους. Να απορρίψουν τόσο τους εκφοβισμούς όσο και τις αυταπάτες. Να συμβάλουν στη συγκρότηση της δικιάς τους ισχυρής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης, δηλαδή ισχυρό εργατικό κίνημα και λαϊκή συμμαχία που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και θ’ ανοίγει την προοπτική να έρθει ο λαός στην εξουσία.

Να ενισχύσουν, δηλαδή, ολόπλευρα το ΚΚΕ παντού! Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί το εργατικό-λαϊκό-συνδικαλιστικό κίνημα να βάλει φραγμό και να σπάσει τα δεσμά από Ε.Ε. και μονοπώλια. Ας σκεφτούμε πόσο πιο αισιόδοξα θα μπούνε περισσότεροι στη μάχη με ισχυρό ΚΚΕ, ποιον βοήθησε η μείωση των εκλογικών ποσοστών του ΚΚΕ πριν 2 χρόνια;

Πού οδήγησε η «δεξιά και ρεαλιστική» στροφή του ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ , τους ψηφοφόρους-δοκιμαστές, σε ποιο καναπέ τους οδήγησε, να αναμένουν τη σωτηρία από τους ντελίβερη αγωνιστές!;

Τέρμα πια οι αυταπάτες! Όχι άλλο χάσιμο χρόνου, με δοκιμές δήθεν «ανεξάρτητων» και «ακομμάτιστων» διαχειριστών της φτώχειας μας!

Ενισχύουμε, στηρίζουμε, ψηφίζουμε σε όλες τις κάλπες, και τις δύο Κυριακές, ΚΚΕ-Λαϊκή Συσπείρωση!!

Θανάσης Φωτόπουλος -Υποψήφιος δήμαρχος με το ΚΚΕ στο Μαρούσι.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet