Κ. Ρώτας προς Λ. Μαγιάκη: Ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους θεσμούς «κατώτερους των περιστάσεων»
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κ. Ρώτας προς Λ. Μαγιάκη: Ένας έμπειρος δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους θεσμούς «κατώτερους των περιστάσεων»

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αμαρουσίου Κων/νος Ρώτας απαντά στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, δημοτικό σύμβουλο Λευτέρη Μαγιάκη, ο οποίος σε προηγούμενη ανακοίνωση κατήγγειλε ότι «χάνεται ο τελευταίος αδόμητος χώρος γύρω από τον σταθμό Νερατζιώτισσας, με άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου».

Ειδικότερα, ο κ. Ρώτας αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Μαγιάκη και επειδή πρέπει -με κάθε αφορμή- να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους Μαρουσιώτες, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Το οικόπεδο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μαγιάκης, είναι ιδιόκτητο!

Το ομολογεί άλλωστε και ο ίδιος. Σε τέτοια θέματα δεν χωράει «λαϊκισμός» απλά και μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Ο κ. Μαγιάκης, όφειλε μετά από τόσα χρόνια στην Aυτοδιοίκηση, αλλά κι ως μηχανικός, να αντιμετωπίζει θέματα τέτοιας φύσεως όπως αρμόζει στην ιδιότητά του κι όχι υπό το πρίσμα μικροπολιτικής.

Καμία παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου σε ιδιοκτησίες με τον τρόπο που θεωρεί ο ίδιος ως τον πιο «δημοκρατικό», δεν μπορεί να γίνει.

Δημοτικός σύμβουλος, με πολλά χρόνια θητείας, όπως ο κ. Μαγιάκης δεν μπορεί να χαρακτηρίζει τους θεσμούς ως «κατώτερους των περιστάσεων» ή ότι «δεν ενημερώνουν ή αποκρύπτουν».

Εάν ο κ. Μαγιάκης προτείνει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού πρέπει να ασκεί κάποια άλλη εξουσία πέρα της αναγνωρισμένης και θεσμοθετημένης έναντι των περιουσιών των πολιτών, να μας ενημερώσει.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, έχει αποδείξει από την αρχή της θητείας του ότι ενεργεί με γνώμονα τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τη δημοκρατικότητα, κάτι που έχει αναγνωριστεί από όλες τις πολιτικές πλευρές σε ποικίλα ζητήματα του Δήμου μας.

Τέτοιες ατυχείς δημόσιες παρεμβάσεις, όπως του κ. Μαγιάκη, σπιλώνουν τις έννοιες της δημοκρατικότητας, της διαφάνειας, της νομιμότητας και δημιουργούν σύγχυση ακόμη και για τα αυτονόητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet