Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Αμαρουσίου: Η λαϊκή οργή δεν καταστέλλεται με την αστυνομική βία
Πολιτική

Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Αμαρουσίου: Η λαϊκή οργή δεν καταστέλλεται με την αστυνομική βία

Η Λαϊκή Ενότητα -Ανυπότακτη Αριστερά Αμαρουσίου καταγγέλλει «το κλίμα αστυνομοκρατίας που επικράτησε στο κέντρο της πόλης το Σάββατο 18-3-2023 το πρωί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην πόλη».

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, «δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ. και άνδρες της Ασφάλειας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς  στο κέντρο. Στόχος τους να μην ακουστούν οι “ενοχλητικές” φωνές των δασκάλων του Αμαρουσίου, των αυτοδιοικητικών παρατάξεων Ανυπότακτη Αττική, Χαλάνδρι Ενάντια, Εκτός των Τειχών και άλλων που είχαν συγκεντρωθεί στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου για να καταγγείλουν τη δολοφονία των Τεμπών.

Εμπόδισαν επίσης μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της μετεγκατάστασης του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι να αναρτήσουν πανό της επιτροπής, την ώρα που συνάδελφοί τους παρέδιδαν υπόμνημα για το ίδιο θέμα σε στελέχη της Ν.Δ. που παρεβρίσκοντο στη συγκέντρωση. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν τους δέχθηκε, παρά τις ανακοινώσεις ότι θα συνομιλούσε με τους κατοίκους.

Η κυβερνητική φιέστα ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους παρά την παρουσία πλήθους στελεχών  (υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, κομματικά στελέχη) και παρά τα  χιλιάδες μηνύματα  που στάλθηκαν. Και αυτό σε μια περιοχή όπως τα Βόρεια Προάστια όπου παραδοσιακά η Ν.Δ. έχει αυξημένη επιρροή.

Ο λαός τούς έχει γυρίσει την πλάτη. Η οργή δεν μπορεί να καταλαγιάσει και η κατάσταση δεν μπορεί να αναστραφεί. Γιατί ο λαός συνειδητοποιεί ότι με τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών διακυβεύεται το ίδιο το δικαίωμα του στη ζωή. Καταλαβαίνει ότι οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν “θυσιάστηκαν”, όπως με περισσό κυνισμό ανάφερε ο Μητσοτάκης στην ομιλία του, αλλά δολοφονήθηκαν.

Και για αυτό οι ένοχοι της τραγωδίας πρέπει να πληρώσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, είτε μέσα στην Ελλάδα είτε έξω, στις Βρυξέλλες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet