Λ. Μαγιάκης: “Ας ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος εάν θέλει τη Χ.Α. στο Μαρούσι”
Πολιτική

Λ. Μαγιάκης: “Ας ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος εάν θέλει τη Χ.Α. στο Μαρούσι”

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι σχολιάζει το δημοσίευμα του enypografa.gr για τη συζήτηση των ψηφισμάτων κατά της δημιουργίας γραφείων της “Χρυσής Αυγής” στο Μαρούσι (Ψηφίσματα κατά Χ.Α.: Χάθηκαν και η ουσία και οι εντυπώσεις…). Στον σχολιασμό του, ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη κι αν οι παρατάξεις της μειοψηφίας ήταν καλύτερα προετοιμασμένες, η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα ήταν διαφορετική, προσθέτοντας ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, “θα πρέπει να δηλώσουν καθαρά και ξάστερα, χωρίς αστερίσκους και συμψηφισμούς, αν επιθυμούν την παρουσία της Χ.Α. στην πόλη”.

Ακολουθεί το πλήρες σχόλιο του κ. Λ. Μαγιάκη:

Αγαπητέ κ. Σταθόπουλε,

Σε απάντηση σχολίου των ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΩΝ σχετικά με τη συζήτηση στο Δ.Σ. ψηφίσματος για το άνοιγμα γραφείων της Χ.Α. στο Μαρούσι, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:

Οι διαπιστώσεις σας για έλλειψη συντονισμού των παρατάξεων της μειοψηφίας είναι σωστές και ζητούμενο για εμάς, πλην όμως αδυνατώ να πιστέψω ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να πείσουμε την πλειοψηφία για έκδοση ψηφίσματος κατά της Χ.Α.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να τοποθετηθεί σε πολιτική -και όχι νομική- βάση, αν επιθυμεί τη μόνιμη παρουσία στην πόλη μιας φασιστικής οργάνωσης η οποία κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική συμμορία και οι δολοφονίες, επιθέσεις ενάντια σε βουλευτές, δημοκρατικούς πολίτες, μετανάστες, ακόμα και μαθητές που σχεδιάζονται και εκτελούνται από μέλη της.

Όπως όμως και στην περίπτωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε από πλευράς πλειοψηφίας του Δ.Σ. με συμψηφισμούς για μαύρους και κόκκινους φασισμούς, εξισώνοντας τις δολοφονικές ενέργειες των φασιστών της Χ.Α. με τους ειρηνικούς αγώνες των κομμάτων της Αριστεράς για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, σε μια χώρα κατεστραμμένη από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

Ή, ακόμα χειρότερα τουλάχιστον για ορισμένους, αποδίδοντας ιδεολογική ανοχή των αριστερών κομμάτων απέναντι στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, που όλοι καταδικάζουμε ως δολοφονικές και προβοκατόρικες.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. θα πρέπει να κατανοήσει ότι η ανοχή που δείχνει απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χ.Α., για λόγους μικροπολιτικούς που όλοι καταλαβαίνουμε, τους ενθαρρύνει στη συνέχιση της ναζιστικής δράσης τους.

Αν λοιπόν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για ελλιπή προετοιμασία, όπως ισχυρίζεστε, κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο κ. δήμαρχος, θα πρέπει να δηλώσουν καθαρά και ξάστερα, χωρίς αστερίσκους και συμψηφισμούς, αν επιθυμούν την παρουσία της Χ.Α. στην πόλη.

Γιατί το νόμιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν είναι ηθικό, αλλά είναι και επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στην πόλη μας.

Λ. Μαγιάκης

Δημ. Σύμβουλος Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet