Οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ βάζουν απέναντί τους την  ΕΝΟΤΗΤΑ
Πολιτική

Οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ βάζουν απέναντί τους την ΕΝΟΤΗΤΑ

Συντηρεί το μέτωπο που άνοιξε με την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δημήτρης Πολυχρονιάδης, με αφορμή τη στάση της πρώτης κατά τις δημαιρεσίες στον Δήμο Αμαρουσίου. Βάζοντας στο “στόχαστρο” τόσο τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Μαγιάκη, όσο και τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κούκουζα, ο κ. Δ. Πολυχρονιάδης θέτει την ΕΝΟΤΗΤΑ εκτός του αντιμνημονιακού… τόξου στο Δημοτικό Συμβούλιο και θεωρεί ότι το “αντιμνημονιακό βάρος” σηκώνεται πλέον μόνο από τους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.

Οι καλόγεροι του μεσαίωνα προκειμένου να αποφύγουν τις κοπιαστικές και ιδιαίτερα επώδυνες νηστείες συνήθιζαν να βαφτίζουν το κρέας ψάρι αποφεύγοντας έτσι, όπως πίστευαν, και την αμαρτία προκειμένου να κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών μετά θάνατον.

Έτσι ακριβώς και ο συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΎΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚογενών) αποφάσισε να βαφτίσει τη συνεργασία – συμμετοχή του στον σχηματισμό του προεδρείου του Δήμου Αμαρουσίου όχι ως συναίνεση με τη δημοτική αρχή και την παράταξη Βλάχου, αλλά ως υιοθέτηση «υπεύθυνης στάσης» με στόχο τον «έλεγχο» της δημοτικής αρχής Πατούλη από τη μειοψηφία.

Δυστυχώς για την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ υπάρχει η κοινή λογική και οι διατάξεις του νόμου του “Καλλικράτη”, σύμφωνα με τις οποίες αν δεν υπάρξει συναινετική εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού εκλεγεί ο πρόεδρος από την πλειοψηφία, ύστερα από τρεις συνεδριάσεις – ψηφοφορίες ορίζεται αυτοδίκαια ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας (κάτι που είχε γίνει κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, όταν ο κος Γιαννακάκος, ως επικεφαλής της μειοψηφίας –τότε στηριγμένης από το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου– είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στη συναινετική εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκ τούτου ορίστηκε με βάση το νόμο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Αντίστοιχα και στο ίδιο πλαίσιο συναίνεσης με την παράταξη Βλάχου ψηφίστηκε και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου που εκείνη πρότεινε.

Η αλήθεια που δεν λέει η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ είναι ότι η συμμετοχή της στο προεδρείο είναι μια πολιτική πράξη, η οποία έγινε όχι για να αυξηθούν οι δυνατότητες ελέγχου της δημοτικής αρχής, αλλά για να διευρυνθεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων ΠΑΤΟΥΛΗ – ΜΑΓΙΑΚΗ – ΒΛΑΧΟΥ, προσδοκώντας με τον τρόπο αυτό σε ευρύτερες συγκλίσεις με στόχο τη σύναψη συμμαχιών και την προσέλκυση ψηφοφόρων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές (όποτε αυτές γίνουν).

Άλλωστε οι δηλώσεις – ανακοινώσεις που υιοθετούν πλήρως τις πρακτικές ΠΑΤΟΥΛΗ (ανακοίνωση περί εκπροσώπησης της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ στην εορτή της πολιούχου του Αμαρουσίου στις 15 Αυγούστου και οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του εκκλησιασμού (Λ. Μαγιάκη – Αικ. Ψάλτη και της περιφερειακής συμβούλου Καλ. Βέττα) με στόχο την πολιτική εκμετάλλευση και ψηφοθηρία του χριστεπώνυμου πλήθους, καθώς και οι δηλώσεις – διευκρινήσεις του δημ. συμβούλου του συνδυασμού Π. Κούκουζα (δικαιολόγησης) σχετικά με την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος με πολιτικό όρκο, προκειμένου να μην προκληθούν οι χριστιανικές συνειδήσεις των ψηφοφόρων του Αμαρουσίου, δείχνουν ακόμα πιο καθαρά τι είδους πολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις έχει υιοθετήσει η συγκεκριμένη παράταξη.

Το κακό δεν είναι να επιλέγεις να μετατοπιστείς πολιτικά προς τα δεξιά, κάνοντας τις ίδιες επιλογές με αυτούς που μέχρι τώρα κατήγγειλες, το κακό είναι να λες ψέματα και να κοροϊδεύεις την κοινωνία ότι τάχα έχεις επιλέξει να προάγεις τη συνεργασία των δυνάμεων που παλεύουν για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στους δήμους της χώρας και αντί αυτού να τα βρίσκεις και να συνεργάζεσαι με αυτούς που υπηρετούν τα μνημόνια ή συμμετείχαν ενεργά σε πολιτικούς χώρους και σε πολιτικές που έφεραν τα μνημόνια.

Όσο δε για τις προτάσεις συνεργασίας που έγιναν προεκλογικά από τον συγκεκριμένο συνδυασμό, ο στόχος δεν ήταν η συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς στον Δήμο Αμαρουσίου, αλλά η οικοδόμηση ενός ψηφοδελτίου που θα είχε το χρίσμα και τον επικεφαλής από το ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύοντας στην προσέγγιση συγκεκριμένων δυνάμεων προερχόμενων από τον χώρο τού υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ, χωρίς αριστερό – ριζοσπαστικό προσανατολισμό και με κορυφαίες εκπτώσεις στο πολιτικό του πρόγραμμα (π.χ. βελτιώσεις στον “Καλλικράτη” και όχι ανατροπή – κατάργησή του, υπάρχουν και καλές ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίες υπό «κοινωνικό έλεγχο» θα μπορούσαν να λειτουργούν και υπέρ των εργαζόμενων και όχι κατάργησή τους – σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους κ.ά.).

Δυστυχώς για τους μετέχοντες στον συνδυασμό ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, σταδιακά και με γοργούς ρυθμούς, απεμπολούν κάθε έννοια αριστερής – ριζοσπαστικής πολιτικής, ακόμα και στο επίπεδο της ρητορικής τους.

Το βάρος πλέον της αριστερής – ριζοσπαστικής – αντισυναινετικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου, ενάντια στον “Καλλικράτη”, τα μνημόνια, το χρέος, το ευρώ και την Ε.Ε. πέφτει στις πλάτες των συνδυασμών της αριστεράς (ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ) και του λαϊκού – εργατικού κινήματος που οφείλουν και πρέπει να βρουν τους δρόμους της κοινής δράσης της οικοδόμησης ευρέων κοινωνικοπολιτικών μετώπων (όχι προεκλογικών συρραφών και συγκολλήσεων με στόχο την ψηφοθηρία) για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όχι την ωραιοποίησή τους και τελικά την αποδοχή τους.

Οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ αυτό το βάρος θα το σηκώσουν και με τον καλύτερο τρόπο.

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δ. Α. Πολυχρονιάδης, αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet