“Οφειλόμενη απάντηση στον Δ. Πολυχρονιάδη” από την ΕΝΟΤΗΤΑ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

“Οφειλόμενη απάντηση στον Δ. Πολυχρονιάδη” από την ΕΝΟΤΗΤΑ

Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ απαντά στην οξύτατη ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Δημήτρη Πολυχρονιάδη, αναφορικά με την στάση της πρώτης κατά τις πρόσφατες δημαιρεσίες στον Δήμο Αμαρουσίου (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και των… ανίερων συμμαχιών). Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της παράταξης του κ. Λευτέρη Μαγιάκη αιτιολογείται η στάση που τηρήθηκε κατά την εκλογή του προεδρείου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, καθώς και των επιμέρους Επιτροπών, ενώ γίνεται εμμέσως έκκληση προς τους υπόλοιπους συνδυασμούς της Αριστεράς για… χαμηλότερους τόνους και μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ.

Ο συνδυασμός «Εκτός των Τειχών», σε ανακοίνωσή του, υπερασπίστηκε μια πολιτική απουσίας της μειοψηφίας από τα θεσμικά όργανα του Δήμου και κατήγγειλε τη δική μας συμμετοχή ως ένδειξη συναίνεσης στην πολιτική Πατούλη. Από τη μεριά μας πιστεύουμε πως η υιοθέτηση της στάσης του θα μείωνε σημαντικά τις δυνατότητες ελέγχου της δημοτικής αρχής και ‒το κυριότερο‒ θα εδραίωνε στους πολίτες την αντιδημοκρατική πεποίθηση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και η προσωποπαγής διοίκησή του από τον κ. Πατούλη είναι το ίδιο πράγμα.

Σύμφωνοι μάλιστα με τη διακήρυξή μας για αναλογικά αντιπροσωπευτική συμμετοχή της μειοψηφίας στα θεσμικά όργανα του δήμου, ψηφίσαμε υπέρ της συμμετοχής των εκπροσώπων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου τελικά εκλέχτηκαν.

Δεν θα κουραστούμε να καλούμε τους συναδέλφους άλλων συνδυασμών της Αριστεράς για συνεννόηση με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση. Οι διχαστικοί χαρακτηρισμοί και η αναπαραγωγή μιας επιχειρηματολογίας που συνήθως ακούμε από τον κ. Πατούλη, δεν προάγουν τη συνεργασία στη βάση των κοινών μας στόχων για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται στους δήμους της χώρας από τις φιλοκυβερνητικές διοικήσεις. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet