Γ. Καραμέρος: Το #Ενωμένο Μαρούσι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το Μαρούσι
Πολιτική

Γ. Καραμέρος: Το #Ενωμένο Μαρούσι έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το Μαρούσι

Μπροστά σε εκατοντάδες Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες, απέναντι από τον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καραμέρος εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο του πολυσυλλεκτικού συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι και κυρίως παρουσίασε το πρόγραμμά του, το οποίο και δόθηκε σε μια έκδοση 40 σελίδων.

Ο Γιώργος Καραμέρος, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του κέντρου για την ταλαιπωρία που δημιούργησε η μεγάλη συγκέντρωση που έκλεισε τα πεζοδρόμια, την οδό Κονδύλη και μέρος της πλατείας Γαρδέλη, καλωσόρισε τους δημότες και τους ευχαρίστησε για τις προτάσεις που κατέθεσαν στην ανοικτή διαβούλευση που έγινε στην ειδική πλατφόρμα enomenomaroussi.gr. Όπως σημειώθηκε, από αυτή τη διαβούλευση, από τις θεματικές ομάδες του συνδυασμού, αλλά και μια ομάδα ειδικών τεχνοκρατών σε όλα τα θέματα, εκπονήθηκε «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την πόλη» όπως τιτλοφορείται τελικά το πρόγραμμα του συνδυασμού που, όπως τονίζει ο συνδυασμός, πρώτος από όλες τις παρατάξεις το παρουσιάζει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Κατά την ομιλία του ο κ. Καραμέρος στάθηκε στα ακόλουθα 10+1 σημεία του σχεδίου:

1. Καταρτίζουμε Συμμετοχικό Προϋπολογισμό με τους δημότες να συναποφασίζουν σε ποσοστό 2% του προϋπολογισμού για επί μέρους έργα και στις 17 γειτονιές.

2. Εκπονούμε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για το κυκλοφοριακό, αναβαθμίζοντας  τη δημοτική συγκοινωνία με πεζοδρομήσεις στο κέντρο και παράλληλη χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικών οχημάτων.

3. Ιδρύουμε Ενεργειακή κοινότητα. Στηρίζουμε πραγματικά τους οικονομικά ασθενέστερους, ιδρύοντας την πρώτη ενεργειακή κοινότητα σε δημοτικό επίπεδο, καλύπτοντας τις ενεργειακές τους ανάγκες με φωτοβολταϊκά τελευταίας γενιάς στις στέγες 58 δημοτικών κτηρίων και σχολείων, αλλά και στις Εργατικές πολυκατοικίες.

4. Κάνουμε το Μαρούσι ψηφιακή πόλη. Οριοθετούμε Συνοικία Δημιουργικών Επιχειρήσεων στο Ανατολικό Μαρούσι (Κοκκινιά Σωρός), μέσω της ανάπτυξης δικτύων υποδομών. Φτιάχνουμε ψηφιακή κάρτα δημότη, συμβούλιο Ψηφιακής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, αλλά και εργαστήριο τεχνολογικών λύσεων (Μαρούσι Innovation Lab).

5. Επανασυστήνουμε τη δημοτική αστυνομία και εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφάλειας της πόλης με led φωτισμό.

6. Δημοπρατούμε μελέτη για την εκπόνηση Τοπικού Χωρικού Σχεδίου για διαμόρφωση κοινόχρηστων χωρών πράσινου και αναψυχής, σε παραμελημένα δημοτικά οικόπεδα, έκτασης 19.000 στρεμμάτων.

7. Συντηρούμε δρόμους και πεζοδρόμια με τριετή προγράμματα εκτεταμένων συντηρήσεων και αυτεπιστασία. Προχωράμε σε νέες φυτεύσεις. Αναβαθμίζουμε τις αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις με χρήση τους και τα απογεύματα. Με συνέργειες χρησιμοποιούμε γήπεδα και πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ.

8. Φτιάχνουμε μια ανθεκτική πόλη με αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιούμε άμεσα τα 10 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας και με τροποποίηση του ρυμοτομικού δημοπρατούμε το έργο στο Ρέμα Σαπφούς.

9. Διαχειριζόμαστε τα απόβλητα με διαλογή στην πηγή, καφέ και κίτρινο κάδο για ανακύκλωση, κλαδοτεμαχιστές, κομποστοποίηση και κυκλική οικονομία.

10. Θέλουμε ένα νέο αποτύπωμα στον πολιτισμό. Φροντίδα για τα ΑμεΑ σε όλα τα επίπεδα με προσβασιμότητα σε υποδομές και υπηρεσίες δημιουργούμε τμήμα αστικής πανίδας και εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα για τα αδέσποτα ζώα.

+1. Τακτοποιούμε τα οικονομικά του Δήμου και επιδιώκουμε 100% απορρόφηση περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων.

Το # Ενωμένο Μαρούσι και η πόλη μας έχει πλέον συμβατό σχέδιο με τις στρατηγικές κατευθύνσεις «πράσινη Ευρώπη» «εξυπνότερη Ευρώπη» «κοινωνική και πιο κοντά στους πολίτες Ευρώπη» που αντιστοιχούν στα περισσότερα από τα 21,6 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet