Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου επιδιώκει να οδηγήσει το Μαρούσι ακόμη πιο… Ψηλά
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Θόδωρος Αμπατζόγλου επιδιώκει να οδηγήσει το Μαρούσι ακόμη πιο… Ψηλά

Συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό αξίωμα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Μαρτίου, στο δημαρχείο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Μια εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με τα έργα και τις δράσεις της παρούσας δημοτικής διοίκησης τα τελευταία 3,5 χρόνια, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελούν επίτευγμα του συνόλου του Μαρουσιώτικου λαού και θέτουν τις βάσεις για το μέλλον».

«Το Μαρούσι βρίσκεται ψηλά και πρέπει να παραμείνει ψηλά»

Ειδικότερα, ο δήμαρχος, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διοίκησής του την τριετία 2019- 2022, υπογράμμισε:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου, με πολλά συσσωρευμένα χρέη από παλαιότερες χρήσεις, με πολλά προβλήματα λειτουργικά και διαχειριστικά, νιώθω την υπερηφάνεια να πω ότι επί των ημερών μας έκανε πολλά άλματα προόδου και παρά τις περιόδους πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Έτσι φανήκαμε αντάξιοι των δεσμεύσεών μας. Πετύχαμε έναν βασικό στόχο, να κάνουμε τον πολίτη συμμέτοχο των εξελίξεων και να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά, σε υποδομές και υπηρεσίες. Και ο στόχος μας, υπό αυτές τις συνθήκες εξελίσσεται.

Μέσα από τις πολιτικές μας, με συναίνεση πάντα, με στοχευμένες ενέργειες, με σωστό προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα με αγάπη, το Μαρούσι βρίσκεται σήμερα ψηλά και πρέπει να παραμείνει ψηλά!».

Μάλιστα, το «ψηλά» αποτελεί και το νέο όνομα του συνδυασμού με τον οποίο ο κ. Αμπατζόγλου θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, που είναι πλεον «Το Μαρούσι Ψηλά – Συνεχίζουμε μαζί». Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και ο νέος λογότυπος.

Ανοιχτός σε συνεργασίες

Ο δήμαρχος, κατά την παρουσία του, αφού έκανε αναφορά στη συνεργασία του με τέσσερις δημοτικές παρατάξεις κατά την παρούσα θητεία, γεγονός που βοήθησε να ξεπεραστούν τα εμπόδια του νόμου της απλής αναλογικής, όπως είπε, δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες. Τις μόνες προϋποθέσεις που έθεσε είναι αυτές να γίνουν «πάνω στο τραπέζι» και πριν στηθούν οι κάλπες.

Εξάλλου, ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλές φορές οι αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα της πόλης υπήρξαν ομόφωνες και, επίσης, με χαρά πολλές φορές δέχεται και υιοθετηθεί προτάσεις της αντιπολίτευσης που είναι προς το καλό της πόλης.

Τα μεγάλα προβλήματα της πόλης

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Αμπατζόγλου παραδέχθηκε ότι τα μεγάλα προβλήματα της πόλης είναι συνυφασμένα με τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της, αφού το Μαρούσι αποτελεί επιχειρηματικό κόμβο (οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή αντιπροσωπεύουν το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας), ενώ φιλοξενεί πολλές ιδιωτικές μονάδες υγείας, εμπορικά υπερ-κέντρα και βέβαια το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Όλα τα παραπάνω, όπως είναι φυσικό, αυξάνουν τα κυκλοφοριακά φορτία στην πόλη, ενώ η μεγάλη ανοικοδόμηση -ιδιαίτερα στο κομμάτι των επαγγελματικών χώρων- εντείνει τα ανοικτά πολεοδομικά μέτωπα. Γι’ αυτό και ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε ότι ρίχνει μεγάλο βάρος στην αναθεώρηση του τοπικού Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, στην απόκτηση και νέων ελεύθερων χώρων, στην υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισιάς, αλλά και στην επέκταση της γραμμής του Μετρό, η οποία, αν και θα δώσει μεγάλη «ανάσα», καθυστερεί αδικαιολόγητα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο δήμαρχος σημείωσε ότι θα πρέπει να εξορθολογικοποιηθεί πολεοδομικά η πόλη, ώστε να έχει την ανάπτυξη που αντέχει, αν και παραδέχθηκε ότι ο συνδυασμός αυτός δεν είναι πάντα εύκολος.

Στα μεγάλα προβλήματα της πόλης ο δήμαρχος ενέταξε και τις παλαιές οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίες -παρά το «νοικοκύρεμα» και τις τακτοποιήσεις των τελευταίων χρόνων- εξακολουθούν να αφαιρούν από το δημοτικό ταμείο περίπου 6,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την εξυπηρέτησή τους.

Τα μεγάλα ζητήματα στο Μαρούσι στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος

Έργα και δράσεις τριετίας 2019-2022

Τα έργα και οι δράσεις της δημοτικής αρχής σε τίτλους είναι:

 • Καθαριότητα-ανακύκλωση –πράσινο: Διαρκής μάχη για μια καθαρή, σύγχρονη πόλη, νέος εξοπλισμός καθαριότητας και εξωτερικών συνεργείων.
 • Συγχρηματοδοτούμενα έργα, ύψους 19 εκατ. ευρώ για έργα πνοής, υποδομές και υπηρεσίες εξωστρέφειας.
 • Τεχνικά έργα – υποδομές: Ανακαινισμένες, όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Πολεοδομική τάξη σε όλο τον Δήμο, δίνοντας αξία στην ιδιοκτησία του Δήμου και των πολιτών. Οδικό δίκτυο, διανοίξεις οδών βιώσιμη κινητικότητα. Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση οδών 45.000τ.μ. Δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων. Γενναίο λίφτινγκ σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, επισκευές και συντήρηση σε σχολικά κτίρια και παιδικούς σταθμούς. Βελτίωση πολεοδομικών ζητημάτων δεκαετιών, βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.
 • Αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ανάσα για πεζούς και οδηγούς.
 • Κοινωνικές υπηρεσίες: προστασία συμπολιτών της τρίτης ηλικίας -2350 μέλη στο ΚΑΠΗ. Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη.
 • Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια.
 • Δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 • Διαβούλευση με τους πολίτες.                                

Στόχοι για την επόμενη θητεία

Ο δήμαρχος, στην τοποθέτησή του για το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας, έθεσε τους 11 άξονες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του και που αφορούν:

 1. Στα Οικονομικά του Δήμου, με συνέχιση του νοικοκυρέματος με νέες ρυθμίσεις.
 2. Στην Καθαριότητα και στο Πράσινο, με συνεχής ανανέωση του εξοπλισμού και στην αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
 3. Στα νέα έργα και στις υποδομές, στις πολεοδομικές τακτοποιήσεις, στις ασφαλτοστρώσεις, στα πεζοδρόμια, στον οδοφωτισμό.
 4. Στον Πολιτισμό και στη λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου.
 5. Στον Αθλητισμό, στην ανακαίνιση γηπέδων και στην κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων (μπάσκετ / βόλεϊ) και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.
 6. Στη βιώσιμη κινητικότητα, στην ελεγχόμενη στάθμευση, στη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.
 7. Στη διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.
 8. Στις παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως, η υπογειοποίηση τμήματος της Λ. Κηφισιάς.
 9. Στη διαρκή ανακαίνιση των παιδικών χαρών, των παιδικών σταθμών και των σχολείων.
 10. Στον εκσυγχρονισμό και στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.
 11. Στη διεύρυνση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι άξονες και οι στόχοι θα αναπτυχθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά στο επόμενο διάστημα, όπως εξήγησε ο κ. Αμπατζόγλου. Πάντως, όλα όσα προγραμματίζονται για το μέλλον θα στηρίζονται στο «τετράπτυχο» που εκφράζει και τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής του και συγκεκριμένα: Ότι ο δήμαρχος διοικεί στο πεδίο και όχι «κλεισμένος σε γυάλα», ότι δεν γίνονται όλα καλά, αλλά ότι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και μία δομημένη ομάδα δημοτικών συμβούλων και στελεχών που θα το υλοποιούν.

Έντυπο έργων και δράσεων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet