Video

Προϋπολογισμός εντός στόχων… Παρατηρητηρίου – VIDEO

Η πορεία των οικονομικών εσόδων του πρώτου τριμήνου του 2014 ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης 15 Απριλίου 2014.

Την εισήγηση έκανε (για να εισπράξει, όπως πάντα, συγχαρητήρια από όλες τις παρατάξεις για το επίπεδο της απόδοσής του) ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σωτήρης Φιλιππόπουλος. Η βάση της εισήγησής του δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπώνει την αγωνία της υπηρεσίας ώστε οι οικονομικοί δείκτες να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι εμφανιζόμενες αποκλίσεις είναι μέσα στο όριο του 10% που επιβάλλει το Παρατηρητήριο κι εξέφρασε την ελπίδα ότι στο τέλος του έτους ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί ομαλά.

Εκ μέρους της μειοψηφίας τοποθετήσεις έκαναν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Αμαρουσίου, ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι (η νέα ονομασία του συνδυασμού ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ) και ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, ενώ, απόντος του επικεφαλής της, δεν έκανε τοποθέτηση η μείζων μειοψηφία.

Εκ μέρους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος έκανε λόγο για «σφιχτό μνημονιακό κουστούμι που φορά ο Δήμος», προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τις επιταγές του Παρατηρητηρίου εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών του Αμαρουσίου.

Εκ μέρους της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης εστίασε, μεταξύ άλλων, στην αδυναμία της δημοτικής αρχής να εισπράξει βεβαιωμένες οφειλές, με αποτέλεσμα οι τελευταίες αντί να μειώνονται να ακολουθούν την ανιούσα.

Τέλος, ο κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης, για τους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, μίλησε για προσπάθεια της δημοτικής αρχής να επιβάλλει στην πόλη το δικό της success story, αποκρύβοντας ότι ο Δήμος οδεύει προς χρεοκοπία και επιβαρύνοντας τους πολίτες με χρέη για τα οποία δεν ευθύνονται.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης διαβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός εκτελείται ομαλά και ότι οι όποιες… αρρυθμίες παρατηρούνται στο Α΄ τρίμηνο από πλευράς εσόδων θα ρυθμιστούν στην επόμενη περίοδο. Τέλος, σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ιδιωτών προς τον Δήμο τόνισε ότι, με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο, με τον οποίο ανοίγει ο δρόμος για σχετικές ρυθμίσεις, το θέμα θα μπορέσει να επιλυθεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet